Siirry sisältöön

Alkusyksyn valkohäntäpeurasaalis selvästi aiempaa suurempi

Lounais-Suomessa runsastunutta valkohäntäpeurakantaa pyritään pienentämään tehostetulla metsästyksellä. Alkukauden aikana valkohäntäpeuroja on kaadettu ennätysmäärä.

Lokakuun 9. päivään mennessä ilmoitettu peurasaalis on kaikkiaan 6 800 yksilöä. Eniten peuroja on kaadettu Varsinais-Suomessa. Alkukauden peurasaalis koko maassa on noin 2 700 yksilöä suurempi kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Saalis on suositellun mukaisesti naarasvoittoinen.

Valkohäntäpeurakanta ja -saalis painottuvat Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Etelä-Hämeen, Satakunnan ja Pohjois-Hämeen riistakeskusalueille. Tavoitteena on pienentää runsastunutta kantaa tehostetulla metsästyksellä. Etenkin alkukauden saaliin lisäämisen arvioidaan vähentävän peurakolareita, joita sattuu yleensä eniten loka-marraskuussa.

Valkohäntäpeura on lounaisen Suomen tärkein riistaeläin. Kuluvalla metsästyskaudella koko maassa tavoitellaan yli 55 000 yksilön kokonaissaalista.

Valkohäntäpeurojen metsästys vahtimalla alkoi syyskuun alussa. Muut metsästystavat, kuten koirien käyttö ja eläinten ajaminen tulivat sallituiksi syyskuun viimeisestä lauantaista alkaen. Metsästysaika jatkuu ensimmäistä kertaa helmikuun puoleenväliin saakka, joskin koiran käyttäminen on kiellettyä tammikuun lopun jälkeen. Metsästysajan pidentämisellä tavoitellaan lisäystä saalismäärään.

 

 

 

 

Lisätietoja

Körhämö, Jani

  • Riistapäällikkö, Pohjois-Häme (Toimivapaalla)
  • 029 431 2281
  • jani.korhamo@riista.fi
  • Toimivapaalla 2.8.2024 asti. / På tjänstledighet fram till den 2.8.2024