Siirry sisältöön

Susijahti Perniössä 7.2.2017

Poliisi_logoPoliisi on selvittänyt tapahtumien kulkua Perniössä 7.2.2017 olleen susijahdin osalta.

Tapahtumasta tutkintapyynnön poliisille on tehnyt yksityishenkilö, joka ei kuulu metsästysseurueeseen eikä ole ollut jahdissa mukana.

Tutkinnassa kuultu ilmoittajaa ja jahdissa mukana olleita henkilöitä sekä poliisi on saanut teknistä aineistoa mm. gps-seurantatietoja.
Tutkintapyynnön mukaan jahdissa olisi rikottu poikkeusluvassa olleita ehtoja ainakin pihakäyntien osalta sekä käynnin jälkeen kohdentamisessa katkeamattomalla lumijäljityksellä kyseessä olevalla kohteella käyneeseen yksilöön.

Tutkinnassa on ilmennyt, että kyseessä olevan susilauman kaikki yksilöt ovat olleet ns. pihakäynnillä useamman vakituisesti asutun asunnon lähistöllä.
Tästä metsästäjien suorittama jäljitys on alkanut ja jatkunut katkeamattomana jahdin loppuun saakka. Loppuvaiheessa yksittäistä sutta on seurannut kaksi em. tarkoitukseen koulutettua koiraa.
Passilinjaan oli tullut yksinäinen susi koirat perässään.
Kyseisen ammutun suden on myöhemmin oletettu olleen ns. alfanaaras, jonka ampumista lupaehdoissa oli suositeltu välttämään. Asiantuntijoiden mukaan pelkästään näköhavainnon perusteella suden tunnistaminen juuri alfanaaraaksi on erittäin vaikeaa jollei mahdotonta.

Susijahti on sujunut Suomen riistakeskuksen myöntämässä poikkeusluvassa mainittujen ehtojen mukaisesti.
Tutkinnassa ei ole tullut esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella poliisin olisi syytä epäillä rikosta.
Poliisin toimesta asiassa ei tehdä enempää toimenpiteitä.