Siirry sisältöön

Riistapadat porisevat Jyväskylässä

Jyväskylässä 15.2.2016 klo 14 pidetyssä tiedotustilaisuudessa maisteltiin merihanhen rintaa maukkailla lisukkeilla. Metsän ja villin luonnon maku antaa parastaan metsästäjien ja huippuravintoloiden keittiömestareiden yhdistäessä taitojaan.

Riistapadat porisevat, kun Taste of Game (Riistan Maku) -tapahtumaan valmistaudutaan. Idean isä ja puuhamies on Metsästäjäliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja Jani Nuijanmaa. Hän on suunnitellut näyttävää herkkutapahtumaa metsien anneista jo muutaman vuoden. Nuijanmaa on itsekin pitänyt riistaruokakursseja.

– Metsästämisessä on kyse paljon muustakin kuin ampumisesta, Nuijanmaa sanoo.

– Metsästäjät ovat erittäin tärkeitä luonnon monimuotoisuuden hoitajia. Metsästäjät liikkuvat paljon luonnossa, hoitavat ympäristöä ja huolehtivat talviruokinnasta sekä seuraavat eläinkantojen kehitystä. Riista- ja suojakaistat peltojen reunoilla antavat ruokaa ja suojaa eläimille, mutta ovat tärkeitä myös peltomaan kunnon ylläpitäjinä.

Metsästys on tärkeä lenkki ruuantuotannon ketjussa ja jatkumossa. Sen kautta lähiruuan erikoisuudetkin löytävät tiensä ravintoloiden pöytiin.

Taste of Game -riistaruokatapahtuman kolmessa ravintolaillassa tarjoillaan lähellä tuotettua villiruokaa.

Tapahtuma toteutetaan

– kolmena eri iltana: 26.2., 5.3., ja 24.3.

-kolmessa eri ravintolassa: Pöllöwaarissa, Naissaaressa ja Figarossa

– kolmella eri ruokalistalla

Lisätietoja:

Jani Nuijanmaa, Metsästäjäliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja, 045 153 2003, jani.nuijanmaa@gmail.com.

Kuvassa: Jari Nuijanmaa ja Jari Rajaranta