Siirry sisältöön

Riistametsä LIFE -hanketta valmistellaan – vastaa kyselyyn ja ilmoita kohteesi kartoitukseen

Suomen riistakeskus selvittää maanomistajien kiinnostusta riistametsänhoitoon ja suunnitteilla olevaan Riistametsä-hankkeeseen. Kerro meille mielipiteesi riistapainotteisesta metsänhoidosta tai tarjoa alustavaa mallikohdetta tilaltasi.

Vastaamalla kyselyyn saadaan arvokasta tietoa siitä, kuinka paljon kysyntää riistametsänhoidolle maanomistajien keskuudessa on. Kysely tukee valtakunnallisen Riistametsä-hankkeen valmistelua.

Riistametsä-hanke edistää riista- ja luontopainotteista metsänhoitoa ja elinympäristökunnostuksia sekä toteuttaa kattavan mallikohdeverkoston yksityismailla. Toimet edistävät metsäkanalintu- ja metsähanhikantojen säilymistä ja turvaavat metsäluonnon monimuotoisuutta ja tulevaisuuden metsästysmahdollisuuksia.

Lomakkeella voi ilmoittaa alustavia mallikohteita. Kohteeksi soveltuu tavanomainen talousmetsä, jossa on lähivuosina hoitotarvetta. Esimerkiksi taimikko tai kasvatusmetsä on hyvä mallikohde. Lisäksi etsitään kunnostamistarpeessa olevia elinympäristökohteita, kuten riekkosoita. Kohde-esitysten antaminen ei ole tässä vaiheessa sitovaa. Mikäli hanke saa rahoituksen, valitsee Suomen riistakeskus kumppaneineen ehdotuksista sopivimmat mallikohteet.

Tietoja käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäisten kohteiden tietoja luovuteta ulkopuolisille.

Kysely riistametsänhoidosta (31.8.2015 asti)