Siirry sisältöön

Rannikko-Pohjanmaalla myönnettiin 2082 hirvenpyyntilupia

Suomen riistakeskus Rannikko-Pohjanmaa on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Rannikko-Pohjanmaan alueelle 2082 hirven pyyntilupaa.  Edellisellä metsästyskaudella (2018) Rannikko-Pohjanmaalla käytettiin 86% myönnetyistä pyyntiluvista ja niillä kaadettin 2459 hirveä silloin myönnetyllä pyyntilupamäärällä (2107kpl).  Valkohäntäpeuran pyyntilupia myönnettiin tulevalle kaudelle 1177 kpl. (v.2018 myönnettiin 939 kpl)

Hirvieläinten pyyntiluvalla voi kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa.

Pyyntilupamäärä perustuu Rannikko-Pohjanmaan alueellisen riistaneuvoston asettamiin hirvikannan tiheystavoitteisiin. Tavoitteet ovat hirvitalousalueittaisia ja voimassa kolme vuotta. Rannikko-Pohjanmaalla on kolme hirvitalousaluetta. Tiheystavoitteeena on 3,0-4,0 hirveä / 1000 ha suhteutettuna kokonaismaapinta-alaan.

Kaikille hirvitalousalueille riistanhoitoyhdistykset ovat laatineet verotussuunnitelman, joka tähtää asetettujen tavoitteiden alarajalle. Käytännössä tulevan syksyn hirvenmetsästyksellä siis edelleen pienennetään hirvikantaa.

Jahti mahdollista aloittaa jo syyskuun alussa.

Metsästysasetuksen muutoksen myötä hirvieläinten vahtimalla tapahtuva metsästys on myös tulevana syksynä mahdollista aloittaa jo syyskuun alusta. Muutoksen tavoitteena on helpottaa hirvieläinkantojen säätelyä ja vahinkojen ennaltaehkäisyä.

Lisätietoja: riistapäällikkö Stefan Pellas p.029 431 2311