Yhdistysrekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa toimintansa lopettaneita yhdistyksiä rekisteristä tammikuun aikana. Poistettavien listalla olevilla yhdistyksillä on nyt kiire ilmoittaa toiminnan jatkamisesta, sillä ilmoitus on tehtävä torstaihin 12.1. mennessä.

Vasta 3 000 ilmoittanut jatkavansa toimintaa

Yhdistysrekisteristä poistettavien listalla on noin 40 000 yhdistystä, joilta ei ole tullut ilmoitusta yhdistysrekisteriin vuoden 1995 jälkeen.

Yhdistysrekisteriin on tullut tasaisesti ilmoituksia poistettavien listalla olevilta yhdistyksiltä, jotka aikovat jatkaa toimintaansa. Jatkosta on kuitenkin ilmoittanut vasta noin 3 000 yhdistystä, joten näillä näkymin valtaosa poistouhan alla olevista yhdistyksistä tullaan siivoamaan rekisteristä.

Listat poistomenettelyssä mukana olevista yhdistyksistä (Virallisessa lehdessä 10.8. julkaistu lista sekä päivitetty lista poistouhan alla olevista yhdistyksistä, jotka eivät ole ilmoittaneet jatkamisesta 2.1.2017 mennessä) ovat sivun lopussa pdf- ja excel-tiedostoina.

Jatkavien yhdistysten ilmoittauduttava 12.1. mennessä

Mikäli poistettavien listalla oleva yhdistys jatkaa toimintaansa, sen pitää tehdä kirjallinen ilmoitus PRH:lle torstaihin 12. tammikuuta mennessä. Ne yhdistykset, joilta ei kehotuksesta huolimatta saada ilmoitusta, poistetaan yhdistysrekisteristä tammikuun aikana.

PRH:n käynnistämä poistomenettely perustuu heinäkuussa voimaan tulleeseen yhdistyslakiin. Lain yhtenä tavoitteena on lisätä yhdistysrekisterin ajantasaisuutta ja mahdollistaa toimimattomien yhdistysten poistaminen rekisteristä.

Virallinen kuulutus ja ohjeet yhdistyksille

Asiakastiedustelut puh. 029 509 5900, ma – pe klo 9.00 – 16.15.

Lisätietoja

Patentti- ja rekisterihallitus
Terhi Maijala
Valvonta- ja lakipäällikkö
puh. 040 8267 542