Siirry sisältöön

Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 42 karhun metsästämiseen

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 42 karhun metsästämiseen. Koko Suomeen myönnettiin 106 poikkeuslupaa. Lisäksi poronhoitoalueella saa metsästää 50 karhua. Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaan saaliiksi saatavien karhujen enimmäismäärä saa olla alkavana metsästysvuonna koko maassa 180 yksilöä.   

Lupa-alueittain poikkeusluvat jakautuvat Pohjois-Karjalassa siten, että Lieksassa voidaan metsästää 11 karhua, Keski-Karjalan lupa-alueella 9, Ilomantsissa 7, Joensuu-Eno lupa-alueella 6, Tuupovaarassa 3, Polvijärvellä 3, Nurmeksessa 2 ja Juuassa 1 karhu. Liperi-Outokumpu lupa-alueelle ei lupia tänä vuonna myönnetty, koska alueella ei todettu viime vuonna yhtään karhupentuetta.

Lupamäärä on mitoitettu siten, että se ei millään lupa-alueella ylitä 13 % arvioidusta karhukannasta.  Verotussuunnitelman perustana käytetään alueellista Luonnonvarakeskuksen määrittämää pentueiden määrää.

Pohjois-Karjalan karhukanta on Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan pienentynyt edellisvuodesta. Karhukannaksi on arvioitu 310–350 aikuista karhua. Pentutuotoksi kuluvalle vuodelle on arvioitu 80 pentua.

Karhun metsästyskausi alkaa 20.8. ja päättyy lokakuun lopussa.

Lisätietoja

Kuittinen, Juha

  • Riistapäällikkö, Pohjois-Karjala
  • Eettinen metsästys
  • 029 431 2291
  • juha.kuittinen@riista.fi