Siirry sisältöön

Hallinto-oikeudet keskeyttivät päätöksillään Pohjois-Hämeeseen, Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen myönnettyjen susien poikkeuslupien täytäntöönpanot

Hämeenlinnan hallinto-oikeus keskeytti päätöksellään Pohjois-Hämeeseen ja Turun hallinto-oikeus Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen myönnettyjen susien poikkeuslupien täytäntöönpanot. Myönnetyistä luvista on valitettu hallinto-oikeuteen.

Suomen riistakeskus myönsi Satakuntaan 23.1.2015 poikkeusluvan yhden suden pyytämiseen ja Varsinais-Suomeen poikkeusluvat kolmen suden pyytämiseen.

Alkuperäinen tiedote 19.2.2015

Pohjois-Hämeeseen myönnetyn yhden suden poikkeusluvan täytäntöönpano on keskeytetty Hämeenlinnan hallinto-oikeuden välipäätöksellä.  Pohjois-Hämeeseen myönnetystä poikkeusluvasta valitettiin hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus kieltää päätöksen täytäntöönpanon, kunnes valitus on ratkaistu hallinto-oikeudessa tai hallinto-oikeus sitä ennen toisin määrää. Päätöstä poikkeusluvasta ei voida panna täytäntöön ennen kuin se on lainvoimainen.

Suomen riistakeskus myönsi Pohjois-Hämeeseen 23.1.2015 poikkeusluvan yhden suden pyytämiseen ja metsästyksen oli tarkoitus alkaa 23.2.2015 suden kannanhoidollisen metsästyksen alkaessa.

Suomen riistakeskuksen myöntämistä kannanhoidollisen suden metsästyksen poikkeusluvista on lisäksi valitettu Vaasan, Itä-Suomen ja Pohjois-Suomen hallinto-oikeuksiin.