Siirry sisältöön

Kannanhoidollisessa sudenpyynnissä on kaadettu 12 sutta

Kannanhoidollisessa sudenmetsästyksessä on saatu saaliiksi kaksitoista sutta neljän ensimmäisen metsästyspäivän aikana. Tänään on sudenmetsästyksen viides päivä. Suden kannanhoidollinen metsästys alkoi maanantaina 23.2. ja poikkeusluvat ovat voimassa sunnuntaihin 15.3. asti.

Kainuun lupa-alueella on kaadettu kuusi sutta, joista neljä Kuhmossa ja yksi Sotkamossa ja yksi Kajaanissa. Perhossa Pohjanmaan lupa-alueella on saatu saaliiksi kaksi sutta. Pohjois-Karjalan lupa-alueella on saatu saaliiksi yhteensä kaksi sutta, joista toinen Ilomantsissa ja toinen Enossa. Pohjois-Savon lupa-alueella Varpaisjärvellä on kaadettu yksi susi.

Oulun lupa-alueelle myönnetty yksi poikkeuslupa käytettiin metsästyksen toisena päivänä, jolloin saatiin saaliksi susi Haapajärvi-Reisjärvi riistanhoitoyhdistyksen alueelta.

Pohjois-Hämeeseen, Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen myönnettyjen susien poikkeuslupien täytäntöönpanokiellot ovat edelleen voimassa. Suomen riistakeskuksen myöntämästä 24 poikkeusluvasta on tällä hetkellä käytössä 19 poikkeuslupaa. Myönnetyistä poikkeusluvista on lisäksi valitettu Vaasan, Itä-Suomen ja Pohjois-Suomen hallinto-oikeuksiin.

Suden kannanhoidollisen metsästyksen saalisseuranta (linkki)

Lisätietoja

Härkönen, Sauli

  • Julkisten hallintotehtävien päällikkö
  • 029 431 2104
  • sauli.harkonen@riista.fi