Siirry sisältöön

Olemme mukana Pohjois-Suomen Erämessuilla

Suomen riistakeskus osallistuu Oulussa 14.—17.5.2015 pidettäville Pohjois-Suomen Erämessuille jo perinteisellä trofeenäyttelyllä.

Tänä vuonna osastomme on tavallista juhlavammissa puitteissa. Alueella on erillinen Kisahalli, jossa järjestetään Eläintentäytön Euroopan Mestaruuskilpailut, European Taxidermy Championships. Kilpailulla on yli 20 vuoden perinteet takana, mutta Suomessa tapahtuma on järjestetty ainoastaan kerran aiemmin, vuonna 1998 Riihimäellä.

Ouluun odotetaan yli 100 kilpailijaa kahdestakymmenestä eri maasta. He tulevat esittelemään taidonnäytteitään kansainväliselle tuomaristolle, joka edustaa alan ehdotonta huippua maailmassa. Kilpailut ovat avoimet, joten osanottajia voi tulla myös Euroopan ulkopuolelta. Viime vuonna kisat järjestettiin Italiassa ja tällöin osallistujia tuli Bangladeshista asti.

Samassa yhteydessä Suomen riistakeskus järjestää trofeenäyttelyn mukaan ilmoittautuneiden arvostelluista trofeista. Lähinnä arvosteltavina on aikaisemmilla kerroilla ollut Suomessa metsästettyjä hirvien ja pienempien hirvieläinten sarvitrofeita, mutta mukana on tälläkin kertaa ulkomailla pyydettyjä trofeita, muun muassa muflonin sarvia. Mukana on perinteisesti ollut myös suurpetojen kallotrofeita. Arvostelusta vastaa Kansainvälisen metsästys- ja riistansuojelun neuvoston (CIC) Suomen näyttely- ja trofeekomissio.

Lue lisää Pohjois-Suomen erämessuista