Siirry sisältöön

Jätä hakemus syksyn karhujahtiin netissä

Poikkeusluvat karhun metsästykseen metsästysvuodelle 2016–2017 on nyt haettavissa. Hakemukset kannattaa jättää kätevästi Suomen riistakeskuksen sähköisessä lupahakemuspalvelussa. Poikkeuslupahakemukset tulee jättää 17. kesäkuuta mennessä.

Sähköiset poikkeuslupahakemukset karhun metsästykseen toivotaan jätettäväksi viimeistään 17.6.2016 osoitteessa luvat.riista.fi. Sähköiseen lupahakemuspalveluun voi kirjautua joko Oma riista -tunnuksilla tai verkkopankkitunnuksilla. Sähköinen lupahaku ei koske karhun osalta poronhoitoaluetta, jossa karhua metsästetään alueellisen kiintiön nojalla. Tieto päätöksestä saapuu hakijalle sähköpostitse, minkä jälkeen päätös on maksettava seitsemän vuorokauden kuluessa joko sähköpostissa olevan linkin kautta tai lupahakemuspalvelussa.

Hakemuslomake on täytettävä huolellisesti. Hakijan tietojen lisäksi lomakkeeseen kirjataan perustelut poikkeusluvalle. Hakemusalue määritellään yksiselitteisesti joko kartalle piirtämällä tai sanallisesti kuvaamalla esimerkiksi siten, että hakemusalue on kunnan tai riistanhoitoyhdistyksen alue.

Myönnetyt luvat näkyvät luvanhakijalle Oma riista -palvelussa, johon luvansaaja tai luvalla metsästävä voi kirjata luvalla saatuja saaliita, seurata luvan käytön etenemistä ja pyynnin päättyessä tehdä helposti lakisääteisen saalisilmoituksen. Oma riista -palvelu toimii sekä mobiilissa että verkossa.

Suomen riistakeskus suosittelee siirtymistä sähköisten palveluiden käyttöön, koska se helpottaa ja keventää lupahakuprosessia sekä saalisilmoitusmenettelyä niin luvanhakijan kuin Suomen riistakeskuksen kannalta.

Karhua saa metsästää myönnetyillä poikkeusluvilla 20.8.–31.10.2016.

 

Sähköinen lupahakemuspalvelu

Oma riista -palvelu

 

Lisätietoja

Härkönen, Sauli

  • Julkisten hallintotehtävien päällikkö
  • 029 431 2104
  • sauli.harkonen@riista.fi