Siirry sisältöön

Itselataavien aseiden patruunamäärät säilyvät ennallaan

Maa- ja metsätalousministeriö muuttaa parhaillaan metsästysasetuksen ampuma-aseita koskevia säännöksiä. Itselataavien aseiden patruunoiden maksimimäärää säädetään tiukemmaksi silloin, kun niillä metsästetään lintu- ja luontodirektiivin piiriin kuuluvia lajeja.

Lintu- ja luontodirektiivin avulla suojellaan kaikkia lintuja sekä joitain luonnonvaraisia eläimiä ja kasveja. Eläimistä direktiivin piiriin kuuluu esimerkiksi ilves, karhu, susi, saukko, metsäjänis ja näätä. Direktiivin suojaamia eläimiä metsästettäessä aseen lippaassa saa olla maksimissaan kaksi patruunaa, kun muita eläimiä metsästettäessä noudatetaan metsästyslain kolmen patruunan maksimia. Lisäksi itselataavassa aseessa saa olla patruunapesässä yksi patruuna.

Muutettavalle asetukselle kaavailtu sanamuoto on aiheuttanut väärinkäsityksen siitä, että kaikki itselataavat aseet olisivat kiellettyjä lintu- ja luontodirektiivin alaisten lajien metsästyksessä. Näin ei kuitenkaan ole tarkoitus olla, vaan patruunoita saa olla lippaassa maksimissaan kaksi. Maa- ja metsätalousministeriö korjaa asetuksen sanamuotoa selkeämmäksi ennen kuin se tulee voimaan 1.6.2013.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Rami Sampalahti, ylitarkastaja, p. 029 516 2419