Siirry sisältöön

Erätalouden eri muodot ja palvelut esillä Riihimäen kansainvälisillä erämessuilla 7.-10.6.

Erätalouden parissa työskentelevät julkisen vallan organisaatiot ovat yhteisrintamassa esillä Riihimäen kansainvälisillä erämessuilla 7.-10. kesäkuuta. Ne esittelevät yhdessä erätalouden uusia ja perinteisiä tuulia niin riistan kuin kalastuksen puoleltakin. Tarjolla on perinteisiä palveluita karttapalveluista ja kalastusluvista Oma riista -neuvontaan, mutta myös uutta kuten villisianmetsästykseen tutustuminen simulaattorin avulla sekä tuoretta tietoa vaelluskalojen ja virtavesien tilanteesta.

Erätalousorganisaatiot marssittavat myös suuren joukon asiantuntijoita Mikko ”Peltsi” Peltolan haastateltavaksi erämessujen päälavalle. Haastatteluissa puhutaan muun muassa susien tuoreesta kanta-arviosta, vaelluskalojen ja reittien tilanteesta, villisikatilanteesta sekä Oma riista-palvelusta unohtamatta paikkatietoa. Sunnuntaina haastattelussa on tuoreen erätalousselvityksen tehnyt yliopistotutkija Mari Pohja-Mykrä.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on Peltsin haastattelussa heti messujen ensimmäisenä päivänä torstaina. Koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.mmm.fi/eramessut.

Erätalousteltan (A23-28) osanottajat ja tarjonta pähkinänkuoressa:

Maa- ja metsätalousministeriö: Villisika- ja vaelluskalatietoutta, villisian metsästykseen tutustumista villisikasimulaattorin avulla. Kumppanina muun muassa Virtavesien hoitoyhdistys Virho.

Luonnonvarakeskus: Pienriista- ja vesilintuseurannat, ilveksen kanta-arviot ja -laskennat, vieraslajit.

Maanmittauslaitos: Kartat, paikkatietopalvelut, sähköinen asiointi.

Metsähallitus: Kalastonhoitomaksut sekä tietoa metsästysluvista

Suomen riistakeskus: Oma riista -palvelun neuvontaa, riistainfo.fi-sivuston lanseeraus.

Lisäksi osastolla on vieraana eteläsavolainen energiayhtiö Lumme Energia, joka on mukana vaelluskalojen elvytyshankkeissa ja mm. Elinvoimainen järvilohi hankkeen suurimpana yrityspuolen rahoittajana.

Lisätietoja:

Viestintäasiantuntija Pekka Väisänen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295162480, pekka.vaisanen@mmm.fi