Siirry sisältöön

XXII Kansainväliset Erämessut päättyivät

Metsästyksen, kalastuksen ja retkeilyn aktiiviset harrastajat kokoontuivat jälleen Suomen laajimpaan eräalan messutapahtumaan Riihimäen Urheilupuistoon. Jo 22. kertaa järjestetyillä Kansainvälisillä Erämessuilla oli neljän päivän aikana lähes 40 000 kävijää: torstaina yli 5 300, perjantaina yli 9 600, lauantaina noin 15 000 ja sunnuntaina yli 8 500. Näytteilleasettajia oli useita satoja 370 eri osastolla.

Messuilla vieraili myös Riihimäen tuleva kaupunginjohtaja Sami Sulkko. Itsekin metsästystä ja kalastusta harrastava kaupunginjohtaja oli vaikuttunut erämessujen laajuudesta.

– Tämä on upea tapahtuma, joka kerää vuodesta toiseen paljon ihmisiä. Riihimäki on profiloitunut monellakin tavalla eräkaupungiksi ja Kansainväliset Erämessut on meille todella merkittävä tapahtuma, Sami Sulkko sanoo.

Kansainväliset Erämessut kokoavat alan toimijat yhteen
Yksi hallituksen kärkihankkeista on biotalous ja sen tärkeänä osa-alueena erätalous. Suomen riistakeskus, maa- ja metsätalousministeriö, Metsähallitus, Maanmittauslaitos, Evira ja Luonnonvarakeskus panostivat vahvasti yhteisosastoon sekä monipuoliseen ohjelmaan teemoista retkeily, kalastus, metsästys ja kartat.

– Tämä oli meille loistava tilaisuus tavata harrastajia ja tarjota heille vakavampaakin asiaa aina kalastuslain muutoksista afrikkalaisen sikaruton riskeihin, maa- ja metsätalousministeriön viestintäjohtaja Pekka Väisänen kertoo.

Messuilla oli tällä kertaa esityksiä ja näytöksiä viidellä eri ohjelmapaikalla. Joppe Rannan isännöimä Nuotiopiiri esitteli myös retkeilyn pienempiä yrityksiä ja järjestöjä. Kotalavan yksi monista vieraista oli ruotsalainen ”tunturikuningatar” Sofia Johansson.

– Olin yllättynyt kuinka paljon täällä on näytteilleasettajia ja vieraita, eräharrastukset ovat selvästi Suomessa todella suosittuja. Haluan tulla tänne pian uudestaan tutustumaan kunnolla maanne luontoon ja erämaihin, Sofia Johansson hymyilee.

Uutena kaupallisena kokonaisuutena messuilla oli metsästyksen korkeatasoisiin tuotteisiin ja palveluihin keskittynyt Sako Areena.

– Kaikki mukana olleet yritykset ovat erittäin tyytyväisiä. Asiakkaita on käynyt paljon ja kauppaa on tehty, tulosyksikönjohtaja Claes Björkstén Sako Oy:stä kertoo.

Kansainväliset Erämessut oli onnistunut tapahtuma niin kävijöiden, näytteilleasettajien kuin messujärjestäjän kannalta.

– Tapahtumassa oli aivan mahtava henki ja me haluamme olla eräalan kokoontumispaikka vielä pitkälle tulevaisuuteen. Kiinnostus seuraavia messuja kohtaan on jo nyt kovaa, Riihimäen Messut Oy:n toimitusjohtaja Ninni Pulli toteaa.

Seuraavat Kansainväliset Erämessut järjestetään Riihimäellä 7.-10.6.2018.

Lisätietoja ja materiaalia:
toimitusjohtaja Ninni Pulli, puh. 050 362 6051, ninni.pulli@riihimaenmessut.fi
tiedottaja Karri Karsi, puh. 040 538 3242, karri@karsi.fi
www.erämessut.fi