Siirry sisältöön

Suomen riistakeskus ja Vincit avasivat Oma riista -palvelun lähdekoodin

Oma riista -palvelun lähdekoodi on avattu. Suomen riistakeskus avasi lähdekoodin Github-palvelussa yhteistyössä Vincitin kanssa.

Suomen riistakeskuksen Ari Kontiainen: ”Oma riista -palvelun lähdekoodi avattiin Github-palvelussa. Lähdekoodin avaaminen tasapuolistaa tulevaa uudelleenkilpailutustamme ja luo mahdollisuuksia uusien ominaisuuksien kehittämiseen sekä palvelun parantamiseen. Samalla liitymme siihen kasvavaan joukkoon julkishallinnon palveluita, joiden lähdekoodi on avattu.”

Vincitin Mikko Kuitunen: ”On ollut hienoa seurata Suomen riistakeskuksen ennakkoluulotonta toimintaa ja toivon, että muut julkishallinnon organisaatiot seuraavat heidän esimerkkiään. Veronmaksajien kukkaroiden säästämiseksi ja julkisten palveluiden laadun takaamiseksi pitäisi epäsuotuisista toimittajalukoista päästä eroon. Siksi olisi mainiota, jos kaikki julkishallinnolle kehitetty koodi olisi avointa. Tällä tavoin luotaisiin edellytyksiä uusille liiketoimintamahdollisuuksille myös kansainvälisesti.”

Oma riista on sähköisen asioinnin palvelu, jota käyttää lähes 90 000 metsästäjää ja 5 000 metsästysseuraa. Oma riista -mobiilisovellus on ladattu yli 85 000 kertaa.

Oma riista -palvelun avulla metsästäjät voivat pitää kirjaa tehdyistä riistahavainnoista ja saaduista saaliista. Luvansaajat voivat palvelussa seurata metsästyksen edistymistä ja tehdä lakisääteisiä saalisilmoituksia. Käyttäjät näkevät palvelussa muodostettuja tilastoja ja raportteja. Lisäksi käyttäjät voivat hyödyntää Oma riista -palveluun määrittelemiään metsästysaluetietoja kaupallisten toimijoiden koiratutka- ja karttasovelluksissa.

Suomen riistakeskus edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Vincit on ohjelmistokehityksen, ICT-palveluiden ja palvelumuotoilun asiantuntija. Vincit myöntää kaikille palveluilleen 100 % tyytyväisyystakuun.

Palvelun lähdekoodi löytyy osoitteesta: https://github.com/suomenriistakeskus/

 

Lisätietoja: https://riista.fi/riistahallinto/sahkoinen-asiointi/

Suomen riistakeskus, projektipäällikkö Ari Kontiainen, puhelin: +358 29 431 2114

Vincit, perustaja Mikko Kuitunen, puhelin: +358 40 589 8316