Siirry sisältöön

Poronhoitoalueen ilveksen kannanhoidollinen metsästys alkaa lokakuun alussa

Ilvestä voi poronhoitoalueella metsästää poikkeusluvilla lokakuun alusta helmikuun loppuun saakka. Poikkeuslupia myönnettiin tänä vuonna yhteensä kaksikymmentä kappaletta. Ilveksistä kolmetoista voidaan pyydystää Kainuussa, viisi Oulun poronhoitoalueella ja kaksi Lapissa.

Luonnonvarakeskus on arvioinut, että ennen metsästyskautta poronhoitoalueella on 80 – 125 yli vuoden vanhaa ilvestä. Viime metsästyskaudella poronhoitoalueella pyydystettiin kannanhoidollisilla poikkeusluvilla neljätoista ilvestä.

Poikkeuslupia on painotettu poronhoitoalueen eteläosiin ja erityisesti Kainuuseen, koska ilvesten aiheuttamat vahingot porotaloudelle ovat alueella suuret. Suomen riistakeskus suosittaa, että kannanhoidollinen pyynti kohdistetaan mahdollisuuksien mukaan poroja tappaviin yksilöihin.

Maa- ja metsätalousministeriö ei ole rajoittanut poronhoitoalueella poikkeuslupien nojalla saaliiksi saatavien ilvesten määrää.

Poronhoitoalueen ulkopuolella ilveksen kannanhoidollinen metsästys poikkeusluvilla alkaa 1. joulukuuta ja kestää helmikuun 28. päivään saakka. Suomen riistakeskus päättää poronhoitoalueen ulkopuolisista poikkeusluvista lokakuun lopulla.

 

Lisätietoja:

Sauli Härkönen, Julkisten hallintotehtävien päällikkö Suomen riistakeskus

p. 029 431 2104, sauli.harkonen@riista.fi