Siirry sisältöön

Keski-Suomeen lupa 12 karhun kaatoon

Suomen riistakeskus Keski-Suomi on myöntänyt kannanhoidollisia poikkeuslupia 12 karhun metsästämiseen. Viime vuonna lupia myönnettiin niin ikään 12 ja niillä kaadettiin kymmenen karhua.

Karhun metsästys alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

Karhuja liikkuu koko Keski-Suomen alueella. Poikkeusluvat on myönnetty erityisesti alueille, joilla kanta on tihein ja tarve kannan kasvun rajoittamiseen suurin.

Suomen riistakeskuksen Keski-Suomen aluetoimistolle tuli seitsemän karhun poikkeuslupahakemusta, joilla haettiin lupaa 17 karhun pyyntiin. Luvat 12 karhun pyyntiin myönnettiin seuraavasti:

3 lupaa: Saarijärven pohjoisosa, Viitasaaren eteläosa, Äänekoski ja Konnevesi.

3 lupaa: Keuruu, Multia, Petäjävesi, Pylkönmäki, Saarijärven eteläosa, Uurainen ja Jyväskylän länsiosa.

2 lupaa: Jämsä ja Korpilahden maapuoli.

2 lupaa: Kinnula, Pihtipudas ja Viitasaaren länsiosa.

1 lupaa: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi ja Kyyjärvi.

1 lupa: Laukaa.

Luonnonvarakeskus on arvioinut petoyhdyshenkilöiden kirjaamien havaintojen perusteella Keski-Suomen alueen karhukannaksi 120 – 135 yli vuoden ikäistä karhua. Karhun pentuja Keski-Suomessa arvioidaan syntyneen tänä vuonna 25. Koko Suomessa aikuisia karhuja on noin 2000 ja pentuja syntyi tänä vuonna yli 400.

Suomen riistakeskus edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

 

Lisätietoja

Kursula, Olli

  • Riistapäällikkö, Keski-Suomi
  • Riistalaskennat sekä riistatiedon käyttö metsästysseuroissa
  • 029 431 2242
  • olli.kursula@riista.fi