Siirry sisältöön

Ei poikkeuslupaa suden pyyntiin Utajärven eteläosaan

Suomen riistakeskus on hylännyt poikkeuslupahakemuksen kahden suden pyyntiin erityisen merkittävien vahinkojen estämiseksi. Suomen riistakeskus katsoi, että tällä hetkellä käytettävissä olevien tietojen perusteella yhden tai kahden koiran tappaminen ei muodosta erityisen merkittävää vahinkoa.

Alueella susi on tappanut kaksi koiraa pihapiiristä. Tämän lisäksi susi on ajanut takaa koiraa metsästyksen yhteydessä. Koiran omistaja kuitenkin ampui takaa-ajaneen suden tilanteessa.

Alueella asustaa Luonnonvarakeskuksen Tassu-havaintojen perusteella kaksi yhdessä liikkuvaa sutta, jotka muodostavat parin.

Lainsäädännön mukaan vahinkoperusteinen poikkeuslupa voidaan myöntää tarkoin yksilöidylle eläimelle, joka aiheuttaa vahinkoa. Suomen riistakeskus katsoi kuitenkin, että tässä vaiheessa ei lupaa voida myöntää, koska vahinkoja on vähän ja on olemassa muu tyydyttävä ratkaisu estää suden pihoissa aiheuttamia koiravahinkoja pitämällä koirat tarhassa tai sisällä.

Aivan alueen välittömään läheisyyteen Vaalaan, Vuolijoelle, Kestilään ja Pyhännälle on myönnetty lupa kahden suden kannanhoidolliseen metsästykseen ajalle 23.1. – 21.2.2016.