Siirry sisältöön

Ansiokasta riistametsien edistämistä

olli
Metsäpäivien tunnelma oli juhlava.

Riistametsänhoitajalla on käynyt hyvä tuuri työkavereissa. On ilo työskennellä innostuneessa ja intohimolla työhönsä suhtautuvassa porukassa.

Blogissa kerrottiin aiemmin riistametsänhoidon superviikosta, jolloin mm. julkaistiin riistametsänhoidosta videoita ja osallistuttiin Metsämessuille ja –päiville. Superviikkoon kuului myös yksi merkkitapahtuma, joka ansaitsee riistametsäväen huomion.

Kursulan Olli vastaanotti Metsäpäivien avajaisissa Suomen Metsäyhdistyksen hopeisen ansiomerkin. Kunnianosoitus myönnettiin pitkäaikaisesta työstä metsäkanalintukantojen hoidon ja metsätalouden tavoitteiden yhdistämisessä.

Olli on toiminut Keski-Suomen Metsoparlamentin  organisaattorina 2000-luvun alusta ja ollut mukana kaikissa Riistakeskuksessa toteutetuissa kanalintukantojen hoidon hankkeissa.

Ollin pitkä ura ja kokemus saavat Riistametsänhoitajan nöyräksi. Onneksi porukassa on mukana konkareita! Ollin kaltaisten osaajien välityksellä tietoa siirtyy myös uusille tekijöille.

Metsäyhdistyksen sääntöjen mukaan ansiomerkki voidaan luovuttaa henkilöille, jotka ovat pitkäaikaisesti ja ansiokkaasti työskennelleet Suomen Metsäyhdistyksen tai sen tarkoitusperien hyväksi.

olli_sirpa-kursula_rajattu
Riistametsänhoidon edistäjä vapaa-ajalla. Kuva Sirpa Kursula.

Vaikka ansiomerkki on Ollin henkilökohtainen, katsoo Riistametsänhoitaja ansiomerkin kunnianosoitukseksi myös riistametsille. Ne ovat tärkeä osa metsäalaa ja niitä arvostetaan.

Onneksi olkoon Olli! Jatketaan porukalla töitä riistametsien hyväksi.