Siirry sisältöön

MMM: Yhteinen suden jälkilaskenta toteutettiin kohtuullisissa lumiolosuhteissa

Metsästäjien, riistantutkimuksen ja riistahallinnon yhteinen susien lumijälkilaskenta toteutettiin eilen sunnuntaina. Laskentaan osallistui yli 750 vapaaehtoista laskijaa.

Laskennasta saatua materiaalia aletaan käydä nyt läpi, ja laskennan tuloksista tiedotetaan myöhemmin.

Laskenta-alueena oli hirvitalousalue Rannikko-Pohjanmaa – Pohjanmaa 3 sekä osia Satakunnan pohjoisosista. Jälkilaskennan lisäksi laskijat keräsivät DNA-näytteitä.

Laskijoilta saadun palautteen mukaan olosuhteet olivat kohtuullisen hyvät lähes koko laskenta-alueella. Lämpötila oli 1–2 astetta ja lumensyvyys vaihteli 2–10 senttimetriin. Uutta lunta laskenta-alueelle satoi perjantaina.

– Laskentaa tehtiin hyvässä yhteistyössä ja leppoisassa ilmapiirissä kaikkien tahojen kesken. Havaintoja käytiin läpi yhdessä paikallisten, riistahallinnon ja riistantutkimuksen kesken. Lajista ja lukumääristä päästiin yhteisymmärrykseen, sanoo lumijälkilaskentakoordinaattori Leena Kangas-Järviluoma Suomen metsästäjäliitosta.

– Suuret kiitokset kaikille osallistujille. Työpanoksenne laskennan onnistumiselle on ollut korvaamaton, sanoo erätalousneuvos Vesa Ruusila maa- ja metsätalousministeriöstä.

Lisätiedot:
Erätalousneuvos Vesa Ruusila, maa- ja metsätalousministeriö, 040 840 6877, etunimi.sukunimi@mmm.fi
Lumijälkilaskentakoordinaattori Leena Kangas-Järviluoma, Suomen Metsästäjäliitto, 050 5345085, etunimi.sukunimi@metsastajaliitto.fi
Riistapäällikkö Mikael Luoma, Suomen riistakeskus, Pohjanmaa, 029 431 2271, etunimi.sukunimi@riista.fi
Tutkija Samuli Heikkinen, Luonnonvarakeskus, 0295 327 873, etunimi.sukunimi@luke.fi