Siirry sisältöön

Vielä ehtii mukaan vesilintulaskentaan

Luken, Luomuksen ja Suomen riistakeskuksen yhteinen uutinen

Vesilintulaskennat ovat käynnissä lähes koko maassa. Laskentoja on jo ilmoitettu yli 460 kohteelta Lajitietokeskuksen sähköiseen järjestelmään (Laji.fi). 

Maan eteläosissa aloitellaan toista ja keskisessä Suomessa ensimmäistä laskentakertaa. Pohjoisimmassa Suomessa odotellaan vielä jäiden lähtöä. Ensimmäinen laskenta on ajankohtainen noin viikko jäiden lähdöstä.

Laskentaan ehtii vielä hyvin mukaan. Tuleva viikonloppu on hyvää laskenta-aikaa valtaosassa maata. Erityisen arvokasta on ottaa uudelleen laskentaan piste, jota ei ole vuosiin laskettu. Voit perustaa myös uuden laskentapaikan. Uutta laskentakohdetta perustaessasi olethan yhteydessä laskentoja koordinoivaan Luonnonvarakeskukseen osoitteessa vesilinnut (at) luke.fi.

Laskentaa ei tarvitse jättää väliin, vaikka et ehtisi laskea kaikkia omia pisteitä, tai tehdä parilaskentaa kahteen kertaan. Jokainen laskettu piste on arvokas.

Pyydämme palauttamaan laskentatiedot heti laskentojen jälkeen Laji.fi -sivuston kautta, viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

Huom. metsästäjä! Kun kirjaudut Lajitietokeskuksen järjestelmään Oma riista -tunnuksilla, laskentapisteesi vaikuttaa riistanhoitoyhdistyksen valtionavustuksen määrään.

Ohjeet laskentaan (luomus.fi).

Haapana
Kuva Jari Peltomäki

Onnistuneita laskentoja!