Siirry sisältöön

Tuhat pääkaupunkiseudun koululaista tutustuu metsään

Metsä- ja ympäristöalan ammattilaiset ja opiskelijat järjestävät jälleen koululaisten metsäviikon pääkaupunkiseudun alakouluille.

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi tapahtuma on yhteinen Helsingin, Espoon ja Vantaan 5.-6.-luokkalaisille. Sen järjestävät yhdessä noin 20 pääkaupunkiseudulla toimivaa metsä- ja ympäristöalan organisaatiota.

Talousmetsän kierto -teemalla järjestettävä tapahtuma on suomenkielinen kolmen päivän ajan. Neljäntenä päivänä kieleksi vaihtuu ruotsi ja otsikoksi Ekonomiskogens kretslopp.

Retkellä oppilaat tutustuvat talousmetsään opetussuunnitelman mukaisesti. Reitillä on erilaisia tehtäviä, kuten taimien istutusta ja metsän monimuotoisuuden määritystä. Metsässä tavataan mukavia asiantuntijoita, nähdään hakkuukone työssään ja tutustutaan metsästä saataviin tuotteisiin. Myös metsässä harrastavia partiolaisia, 4H:laisia ja metsästäjiä tavataan.

Tärkeintä metsäretkellä ovat tietysti kaverit ja eväät, joten luokat pääsevät yhdessä nuotiolle ja makkaranpaistoon. Myös riippumatossa lekottelu ja selfien nappaaminen metsuriksi pukeutuneena on mahdollista.

Koululaisten metsäviikko on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Se järjestetään nyt 16. kertaa. Tapahtuman tunnelmaan pääsee katsomalla videon metsäviikolta vuodelta 2013.

 

Järjestäjät ja rahoittajat

Koululaisten metsäviikon järjestävät ja rahoittavat Metsän oppimispolku -toiminnan pääkaupunkiseudun yhteistyöryhmä: Suomen Metsäyhdistys, Suomen metsäkeskus, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit, Fin Forelia Oy, Hyria Koulutus Oy, Yrkeshögskolan Novia, Metsä Group, Stora Enso, UPM Metsä, Metsäteollisuus ry, Södra Skogsreviret, Metsähallitus, Luonnonvarakeskus, Suomen riistakeskus ja pääkaupunkiseudun riistanhoitoyhdistykset, Eräkummit, Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset, Pääkaupunkiseudun partiolaiset, Metsäylioppilaat ry, Vantaan luontokoulu ja Anders Stihl Oy. Suomen Metsäsäätiö rahoittaa tapahtuman koordinointia.

 

Lisätietoa:

Anne Turunen

nuorisoviestinnän asiantuntija

Suomen Metsäyhdistys

anne.turunen@smy.fi

puh. 045 6575 440