Siirry sisältöön

Tervetuloa Metsästysammunnan ABC -koulutukseen

Metsästysammunnan ABC on Metsästäjäliiton ja Suomen riistakeskuksen kehittämä ampumakoulutus metsästäjille. Se sopii hyvin sekä juuri tutkinnon suorittaneille että niille, jotka haluavat parantaa ampumataitojaan.

Ampumarataharjoittelu on tärkeä osa omien taitojen kehittämisessä, mutta metsästysammunta on myös muuta. Se on omien rajojen tuntemista, nopeiden ratkaisujen tekemistä sekä välineiden tuntemista.

Kuuden tunnin koulutuksessa perehdytään haulikko- ja kivääriammuntaan sekä turvallisuuteen. Koulutuksen hinta on 70 euroa, mikä sisältää koulutuksessa käytettävät aseet ja patruunat. Mukaan tarvitset vain kuulosuojaimet ja ampujanlasit.

Osallistujat saavat todistukseksi Metsästysampumakortin.

Katso kalenterista tulevat koulutukset tästä.

Haulikko- ja kivääriosiot

Ammunnan ABC -koulutus on jaettu kahteen kolmen tunnin osioon ampumaradalla. Haulikko-osiossa ammutaan mm. haulikon osumakuvio, paikallaan olevaan, liikkuvaan sekä lentävään maaliin.

Kivääriosiossa taas opetellaan kiväärin kohdistaminen, kasan ampuminen, paikallaan olevaan sekä liikkuvaan maaliin ampuminen. Molemmissa osioissa kiinnitetään huomiota turvalliseen aseenkäsittelyyn. Koulutus tapahtuu pienryhmissä, joissa jokainen osallistuja suorittaa kaikki harjoitteet.

abc.metsastajaliitto.fi -sivuilla voit tutustua metsästysammunnan perusteisiin, katsoa koulutusvideoita tai lukea Metsästysammunnan ABC -oppaan digiversion. Päivitämme sivuille metsästysaseisiin ja patruunoihin tulleita lakimuutoksia tai voit hyödyntää haulilaskuriamme, kun testaat uusia patruunoita.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Jussi Partanen, puh. 010 841 0065 tai jussi.partanen@metsastajaliitto.fi