Siirry sisältöön

Susireviirialueiden yhteistyöryhmille tukea

Suomen riistakeskus on palkannut Reviiriyhteistyön kehittäminen -hankkeeseen suunnittelijaksi FT Mari Lylyn. Reviiriyhteistyöryhmät koostuvat reviirialueen asukkaista. Työryhmien tavoitteena on edesauttaa ihmisten ja susien rinnakkaiseloa. Niissä keskustellaan alueen susitilanteesta ja ne voivat antaa lausuntoja sudenmetsästykseen liittyen. Lisäksi ryhmät suunnittelevat ja toteuttavat ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Työtehtäviini kuuluvat susireviirialueille perustettujen yhteistyöryhmien avustaminen ja niiden toiminnan tukeminen, Lyly kertoo uudesta tehtävästään.

Reviiriyhteistyön ohella hanke­suunnittelija edistää myös muita suden kannanhoitosuunnitelmassa esitettyjä toimenpiteitä. Tällä hetkellä useita hoitosuunnitelman toimenpiteitä ja hankkeita on käynnistetty, ja niitä tullaan viemään eteenpäin samalla kun uusia toimenpiteitä jalkautetaan.

Lylyn toimipaikkana on Pohjanmaan aluetoimisto Seinäjoella. Hanke on osa vuonna 2015 vahvistettua Suomen susikannan hoitosuunnitelmaa. Maa- ja metsätalousministeriön ja Suomen riistakeskuksen rahoittaman hankkeen tavoitteena on viestiä yhteistyöryhmien toiminnasta aiempaa näkyvämmin. Työryhmiä on muodostettu jo 21 reviirialueelle. Hanke päättyy joulukuussa 2018.

Lisätietoja: Mari Lyly, mari.lyly@riista.fi, puh. 029 431 2274