Siirry sisältöön

Ruokavirasto: villisikanäytteiden palkkioiden maksukäytäntö muuttuu

Villisikanäytteiden palkkioiden maksukäytäntö muuttuu 1.4.2019, palkkiolomakkeen toimittaminen on tärkeää

Ruokavirasto muistuttaa, että villisikanäytteiden tutkiminen on tärkeää afrikkalaisen sikaruton varhaisen havaitsemisen takia. Virasto maksaa afrikkalaisen sikaruton varalta tutkittavista villisikanäytteistä palkkion 40€/eläin. Metsästetystä villisiasta tulee lähettää tutkittavaksi toinen munuainen, perna ja verta. Jos kyseessä on naarasvillisika, maksetaan siitä lisäksi naaraspalkkio 60€, jos näytteiden mukana lähetetään pala kohtua. Kuolleena löydetyistä tai sairaiksi epäillyistä villisioista kunnaneläinlääkärille ilmoittamisesta maksetaan palkkiona 100€/eläin. Palkkioiden summat eivät ole muuttuneet.

Palkkion saadakseen tulee näytteiden lähettäjän täyttää lähetelomake ja palkkiolomake ja toimittaa ne Ruokavirastoon. Kuolleesta eläimestä ilmoittajan tulee myös toimittaa palkkiolomake Ruokavirastoon. Ruokavirasto edellyttää 1.4. 2019 lähtien, että palkkiota hakevat henkilöt täyttävät ja toimittavat palkkiolomakkeen tarvittavine tietoineen.

Palkkiolomake, näytelähetelomake ja ohje näytteiden lähettämiseen löytyvät Ruokaviraston nettisivuilta  https://www.ruokavirasto.fi/laboratoriopalvelut/elaintautitutkimukset/naytteenotto-ohjeet/villisika/