Siirry sisältöön

Rannikko-Pohjanmaalla myönnettiin 2 235 hirvenpyyntilupaa

Suomen riistakeskus Rannikko-Pohjanmaa on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Rannikko-Pohjanmaan alueelle 2235 pyyntilupaa. Edellisellä metsästyskaudella (2019) Rannikko-Pohjanmaalla käytettiin 88 % myönnetyistä pyyntiluvista ja niillä kaadettiin 2471 hirveä silloin myönnetyllä pyyntilupamäärällä (2082 kpl). Valkohäntäpeuran pyyntilupia myönnettiin tulevalle kaudelle 1340 kpl. (v.2019 myönnettiin 1177 valkohäntäpeuran lupia ja niistä käytettiin 59 %, saalismäärä oli viime vuonna 939 kpl valkohäntäpeuroja)

Hirvieläinten pyyntiluvalla voi kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa.

Pyyntilupamäärä perustuu Rannikko-Pohjanmaan alueellisen riistaneuvoston asettamiin hirvikannan tiheystavoitteisiin. Tavoitteet ovat hirvitalousalueittaisia ja voimassa kolme vuotta. Rannikko-Pohjanmaalla on kolme hirvitalousaluetta. Tiheystavoitteena on 3,0–4,0 hirveä / 1000 ha suhteutettuna kokonaismaapinta-alaan.

Riistanhoitoyhdistykset ovat kaikilla hirvitalousalueilla laatineet verotussuunnitelman, joka tähtää asetettujen tavoitteiden alarajalle. Käytännössä tulevan syksyn hirvenmetsästyksellä siis edelleen pienennetään hirvikantaa.

Jahti mahdollista aloittaa jo syyskuun alussa.

Hirvieläinten vahtimalla tapahtuva metsästys on mahdollista aloittaa jo syyskuun alusta. Tavoitteena on helpottaa hirvieläinkantojen säätelyä ja vahinkojen ennaltaehkäisyä.

Lisätietoja

Pellas, Stefan

  • Riistapäällikkö, Rannikko-Pohjanmaa
  • Saaristo sekä hylkeiden kannanhoito ja metsästys
  • 029 431 2311
  • stefan.pellas@riista.fi