Siirry sisältöön

Rahoitusta saatavissa lahtivajojen ja riistan käsittelylaitosten perustamiseen

Metsästysseurat voivat hakea Manner-Suomen maaseutuohjelman Leader-tukea hankkeisiinsa, esimerkiksi lahtivajojen tai riistan käsittelylaitosten perustamiseksi. Kaudella 2014–2020 Leader-ryhmät valitsevat rahoitettavat hankkeet kukin omien valintakriteeriensä perusteella. Tukiprosentti vaihtelee ryhmän strategian ja harkinnan mukaan. Tukea haetaan paikalliselta Leader-yhdistykseltä ja tukipäätöksen tekee ELY-keskus.

Lahtivaja on ilmoitettu elintarvikehuoneisto, jossa käsiteltyä riistan lihaa (linnut, jänikset ja kanit, hirvieläimet) voidaan toimittaa yleiseen kulutukseen, esimerkiksi ravintolaan tai vähittäismyymälään ilman lihantarkastusta. Joidenkin riistaeläinten lihaa (esimerkiksi villisika) ilmoitetusta elintarvikehuoneistosta voi toimittaa pieniä määriä vain suoraan kuluttajan omaan käyttöön.

Riistan käsittelylaitos on hyväksytty elintarvikehuoneisto, josta lihaa voi toimittaa yksityisten kuluttajien ja vähittäismyynnin lisäksi myös teollisuuden raaka-aineeksi. Evira hyväksyy riistan käsittelylaitokset ja järjestää lihantarkastuksen laitoksessa.

Lisätietoja:

http://leadersuomi.fi/

https://www.ely-keskus.fi/