Siirry sisältöön

Poikkeusluvat talven ilvesjahtiin haettavissa

Poikkeusluvat ilveksen metsästykseen metsästysvuodelle 2018–2019 ovat haettavissa. Hakemukset kannattaa tehdä Suomen riistakeskuksen sähköisessä lupahakemuspalvelussa. Poikkeuslupahakemukset tulee jättää viimeistään 28. syyskuuta.

Poikkeuslupahakemukset pyritään ratkaisemaan 23.10. mennessä, jotta ne ovat lainvoimaisia ennen metsästyskauden alkua. Lupahaku ei koske poronhoitoaluetta, jonne poikkeusluvat on haettu jo aiemmin kesällä.

Hakemuslomake on täytettävä huolellisesti. Hakijan tietojen lisäksi hakemukseen kirjataan vaaditut perustelut poikkeusluvalle. Hakemusalue määritellään yksiselitteisesti kartalle piirtämällä tai sanallisesti kuvaamalla esimerkiksi siten, että hakemusalue on kunnan tai riistanhoitoyhdistyksen alue.

Suomen riistakeskus ei myönnä samoille alueille päällekkäisiä lupia. Ilveksen metsästyksen poikkeuslupa-alueen tulee olla riittävän suuri ja yhtenäinen. Käytännössä poikkeusluvan hakijana tulee olla henkilö tai rekisteröitynyt metsästysseura, joka on alueella yhteisesti valittu luvanhakijaksi.

Poikkeuslupia ilveksen kannanhoidolliseen metsästykseen voidaan myöntää vain vahvan ilveskannan alueille, jotka määrittyvät Luonnonvarakeskuksen kanta-arvion perusteella.  Suomen riistakeskus suosittelee, että luvanhakija on yhteydessä oman alueensa aluetoimistoon ennen hakemuksen jättämistä.

Sähköinen lupahakemuspalvelu

Poikkeuslupalomakkeet

Oma riista -palvelu

Lupahallintokirjaamon yhteystiedot

Luken kanta-arvio ilveskannasta

 

Lisätiedot

Alueelliset lisätiedot riistapäälliköiltä

Lisätietoja

Härkönen, Sauli

  • Julkisten hallintotehtävien päällikkö
  • 029 431 2104
  • sauli.harkonen@riista.fi