Siirry sisältöön

Pohjois-Karjalan hirvisaalis 1153 hirveä

Riistakeskus Pohjois-Karjalan alueella metsästettiin tammikuun puolivälissä päättyneellä metsästyskaudella 1153 hirveä. Kokonaiskaatomäärä pieneni neljänneksen edellisen metsästyskauden saaliista. Kaadetuista hirvistä vasoja oli 37 %. Aikuissaaliista urosten osuus oli 61 %.

Kaadettujen hirvien määrä pieneni lähes kaikkien riistanhoitoyhdistysten alueella. Suhteellisesti suurinta saaliin pienentyminen oli Joensuun seudulla ja Juuassa. Näillä alueilla saalismäärä pieneni puoleen edellisvuodesta. Vain Liperin ja Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistysten alueella hirviä metsästettiin hieman edellisvuotta enemmän. Polvijärven alueella hirviä ei metsästetty ollenkaan.

Riistaneuvosto on asettanut hirvitalousalueittain metsästyksen jälkeiseksi tiheystavoitteeksi 2,5–3,1 hirveä tuhannella hehtaarilla. Luonnonvarakeskuksen verotusennusteen mukaan kaikilla hirvitalousalueilla oltaisiin pääsemässä asetettuun tavoitteeseen. Luonnonvarakeskus antaa arvion metsästyksen jälkeisestä hirvikannasta maaliskuussa.

Päättyneellä metsästyskaudella Pohjois-Karjalassa hirvenmetsästykseen käytettiin noin 28 000 henkilötyöpäivää.

Lisätietoja

Kuittinen, Juha

  • Riistapäällikkö, Pohjois-Karjala
  • Eettinen metsästys
  • 029 431 2291
  • juha.kuittinen@riista.fi