Siirry sisältöön

Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 30 ilveksen pyyntiin

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan luvat 30 ilveksen kannanhoidolliseen poikkeuspyyntiin. Edellisellä metsästyskaudella lupia oli myönnetty maakuntaan 18. Lupamäärän nousun on mahdollistanut kasvanut ilveskanta.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Pohjois-Karjalan ilveskanta on ennen metsästyskauden alkua 220-235 aikuista yksilöä. Kanta-arvio on noussut selvästi edellisen vuoden arviosta. Tuolloin ilveksiä arvioitiin olevan maakunnassa 155-175 yksilöä. Luonnonvarakeskuksen tekemä arvio ilvesten määrästä perustuu petoyhdyshenkilöiden tarkastamiin ja kirjaamiin havaintoihin. Viime vuonna arvioitiin Pohjois-Karjalan alueella liikkuneen 37-39 ilvespentuetta.

Koko maan ilveskanta on Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan 2065-2170 yli vuoden ikäistä ilvestä. Poronhoitoalueen eteläpuoliseen Suomeen on myönnetty poikkeusluvat 307 ilveksen pyyntiin.

Riistakeskus on kohdentanut luvat maakunnan vahvimmille ilvesalueille. Ilveksen metsästyskausi alkaa joulukuun alussa ja päättyy helmikuun lopussa.

Lisätietoja

Kuittinen, Juha

  • Riistapäällikkö, Pohjois-Karjala
  • Eettinen metsästys
  • 029 431 2291
  • juha.kuittinen@riista.fi