Siirry sisältöön

Naarassusi ammuttiin sunnuntaina Mynämäellä

Sunnuntai-iltapäivällä Mynämäellä ammuttiin poikkeusluvalla toistuvasti asutuksen lähellä ja pihoilla vieraillut susi. Kesän ja syksyn aikana on tehty lukuisia havaintoja 1–3 sudesta, jotka ovat liikkuneet avoimella peltomaisemalla pääosin Mynämäen kunnan alueella. Tilannetta on seurattu tiivisti riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilöiden ja metsästäjien toimesta.

Mynämäen kunnanvaltuusto on ottanut kantaa susien poikkeuspyynnin puolesta kirjeessä Suomen riistakeskukselle.

Syksyn aikana Suomen riistakeskus on myöntänyt alueelle kaksi poikkeuslupaa suden häirintään ja karkotukseen ja poliisi on antanut yhden karkotusmääräyksen. Susia karkotettiin yhteensä kahdeksan kertaa. Karkotuksilla ei saavutettu haluttua vaikutusta susien käyttäytymiseen, vaan pihavierailut ja peloton käyttäytyminen jatkui.

Susi on lainsäädännössä tiukasti suojeltu laji.  Suomen riistakeskuksen näkemyksen mukaan suden aiheuttamat toistuvat pihakäynnit sekä niiden negatiiviset vaikutukset ihmisten perusoikeuksiin sekä oikeus turvalliseen elinympäristöön olivat kuitenkin niin painavia että poikkeusluvan myöntämisen perusteet täyttyivät. Yhden suden poistaminen poikkeuksellisesti käyttäytyvästä ryhmästä ei vaaranna susikantaa, joka on ollut kasvussa Varsinais-Suomessa pitkään.

Lisätietoja

Hermansson, Jörgen

  • vs. Riistapäällikkö, Varsinais-Suomi
  • Saaristo sekä pienten hirvieläinten kannanhoito
  • 029 431 2342
  • jorgen.hermansson@riista.fi