Siirry sisältöön

Metsästyskausi lähestyy – ampumaratakausi on parhaimmillaan

Elokuussa alkaa uusi metsästysvuosi, joten metsästäjien on viimeistään nyt syytä kaivaa aseet kaapista ja suunnata ampumaradalle. Hyvän riistalaukauksen vaatima ampumavarmuus kun tulee vain harjoittelemalla.

Muutama ratareissu on tarpeen kaikille metsästäjille

Haulikolla osuminen perustuu pitkälti lihasmuistiin ja rutiiniin, jotka kaipaavat tauon jälkeen herättelyä. Kiväärillä osuminen taas vaatii erityisesti puhtaan laukaisun harjoittelua, jotta metsästystilanteessa ei tule nykäistyä. Samalla varmistutaan kiväärin oikeasta kohdistuksesta ja se voidaan tarvittaessa korjata.

Erityisesti haulikolla metsästettäessä ei tule ampua ylipitkille matkoille, jotta vältytään haavakoilta. Rataharjoittelu kehittää metsästäjän etäisyydenarviointitaitoja ja samalla syntyy realistinen kuva omasta ampumataidosta. Jos tilanne metsästystilanteessa ei ole suotuisa, on parempi jättää ampumatta.

Mikään ei ole harmillisempaa kuin huomata vasta metsällä, ettei ase toimi. Kesän harjoituskäynneillä saadaan varmuus aseen kunnosta, ja jos aseessa on vikaa, se ehditään vielä korjata ennen kauden alkua.

Ja mikä tärkeintä, rata-ammunta palauttaa mieleen aseen turvallisen käsittelyn, joka on jokaisen metsästäjän ykkösasia.

Alueen ampumaratojen aukioloaikoja voi tiedustella metsästys- ja ampumaseuroilta sekä riistanhoitoyhdistykseltä.

Myös koulutusta on tarjolla

Juuri metsästäjätutkinnon suorittaneiden tai vähän ampumakokemusta omaavien kannattaa hakeutua Metsästysammunnan ABC -koulutukseen. Kurssin sisältö ja koulutuskalenteri löytyvät osoitteesta www.metsastysammunnanabc.fi

Metsästysammunnan ABC on Metsästäjäliiton ja Suomen riistakeskuksen yhteinen hanke.