Siirry sisältöön

Metsästäjätutkinnon uudistaminen on käynnistynyt

Suomen riistakeskus on käynnistänyt maa- ja metsätalousministeriön kanssa sovitun mukaisesti lakisääteisen metsästäjätutkinnon uudistamiseen tähtäävän projektin. Projekti toteutetaan vuosina 2014–2015.

Projektin tavoitteena on päivittää ja nykyaikaistaa soveltuvin osin metsästäjätutkinto vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Metsästäjätutkinto otettiin Suomessa käyttöön ensimmäisenä Pohjoismaista vuonna 1964. Nykymuotonsa tutkinto on saanut vuonna 1992 toteutetun uudistuksen myötä. Samoihin aikoihin otettiin käyttöön myös vapaaehtoinen tutkintoon valmentava koulutus.

Metsästäjätutkinnon uudistaminen -projektin tavoitteena on tutkinnon lisäksi uudistaa myös tutkintokoulutus sekä tutkinnon suorittamiseksi tähtäävät opiskelumateriaalit mukaan lukien Metsästäjän opas. Projektin tiimoilta järjestettiin alkuviikosta seminaari, jossa kuultiin paikalle kutsuttujen sidostahojen edustajien ajatuksia, näkemyksiä ja odotuksia tutkinnon uudistamiseen liittyen. 

Uusi päivitetty metsästäjätutkinto ja siihen liittyvät opiskelumateriaalit ovat käyttöönotettavissa aikaisintaan vuoden 2016 aikana. 

Lue lisää Metsästäjä-lehdestä

Lisätietoja

Mikkola, Marko

  • vs. Riistapäällikkö, Pohjois-Häme
  • Metsästäjäpalvelut
  • 029 431 2282
  • marko.mikkola@riista.fi