Siirry sisältöön

Metsäkanalintujen metsästys alkaa lauantaina Keski-Suomessa

Luonnonvarakeskuksen tilastoimien riistakolmiolaskentojen mukaan metsäkanalintujen kannat pysyivät edelleen alhaisella tasolla Suomen riistakeskus Keski-Suomen alueella. Lohduttavin kannanmuutos on metsolla, joiden määrän arvioidaan nousseen aluetasolla kolmanneksella.

Teeriä ja pyitä on metsissä vaatimattomasti viimevuotiseen tapaan. Tiheimmät kanalintukannat ovat alueen länsi- ja luoteisosissa, Keuruu – Kivijärvi -akselilla.

Pyyntiä rajoitettu

Metsoa voi pyytää Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kunnissa koko kauden eli lokakuun loppuun saakka. Muualla maakunnassa pyynti päättyy 10. lokakuuta. Teeren ja pyyn metsästysaika Keski-Suomen maakunnassa päättyy samoin 10. lokakuuta. Riekko on rauhoitettu koko maassa Ylä-Lappia lukuun ottamatta. Vastuu kestävästä metsästyksestä on paikallisilla metsästysoikeuden haltijoilla. Metsästysseurat ovat voineet rajoittaa paikallista metsästystä sekä asettaa metsästyskiintiöitä.

Kanalintukannat alhaalla – malttia metsästykseen

Metsäkanalintujen lisääntyminen onnistui huonosti jo kolmantena kesänä peräkkäin. Metsästys tulisikin kohdistaa pääasiallisesti nuoriin yksilöihin, joiden selviytymismahdollisuudet seuraavaan lisääntymiskauteen ovat heikoimmat. Vanhan linnun arvo kannan myönteiselle kehitykselle on moninkertainen tämänkesäisiin poikasiin verrattuna. Metsästyksessä suositellaan käytettäväksi apuna koiraa. Keski-Suomessa metsäkanalintujen metsästäjiä on noin 8 000.

Metsästysajat

Lisätietoja

Lamberg, Teemu

  • Riistasuunnittelija, Keski-Suomi
  • Riistatalous, riistavahingot
  • 029 431 2212
  • teemu.lamberg@riista.fi