Siirry sisältöön

Matti Kervinen riistasuunnittelijaksi Pohjois-Savoon

Suomen riistakeskus on valinnut FT Matti Kervisen (s. 20.1.1984) riistasuunnittelijaksi Pohjois-Savoon. Hän on kotoisin Kangasniemeltä Etelä-Savosta.

Varusmiespalvelun jälkeen Kervinen aloitti ekologian opinnot Jyväskylän yliopistossa, josta lopulta väitteli filosofian tohtoriksi joulukuussa 2013. Väitöskirjan aiheena oli teerikukkojen elinikäinen lisääntymismenestys, ja siihen vaikuttavat ekologiset tekijät.

Väitöksensä jälkeen Kervinen on työskennellyt erilaisissa projekteissa mm. Pirkanmaan ELY-keskuksella ja Pirkanmaan liitossa sekä tehnyt satunnaisia opetustöitä Jyväskylän yliopistossa. Viime syksynä hän työskenteli Suomen riistakeskus Kainuun aluetoimistolla riistasuunnittelijan viransijaisena. Pohjois-Savossa hän aloittaa viikolla kolme.

Vapaa-aikansa Kervinen viettää mielellään luonnossa metsästyksen, kalastuksen ja retkeilyn parissa. Kervinen toimii myös metsästysseuransa puheenjohtajana Kangasniemellä tavoitteenaan riistaseurantojen ja kestävän metsästyksen edistäminen paikallistasolla. Metsästyksen suhteen Kervinen on liki kaikkiruokainen, mutta viihtyy parhaiten liikkuvassa ja aktiivisessa pienriistajahdissa ilman turhia aikatauluja. Nuorempana intohimon kohteena olivat erityisesti metsäkanalinnut, mutta sittemmin kohdelajisto on monipuolistunut ja Kervinen suunnannee tarmonsa jatkossa erityisesti pienpetojen ja sorkkaeläinten pyyntiin.

Pallopelit ja muu kuntoilu ovat niin ikään lähellä Kervisen sydäntä ja saattaapa miehen toisinaan löytää myös lähipubista – esiintymästä kellarirokkibändin kitaran varresta.

Mahdollisia lisätietoja varten Matti Kervisen tavoittaa numerosta 0408273470.