Siirry sisältöön

Ilvesten poikkeusluvat myönnetty

Suomen riistakeskus on myöntänyt ilveksen kannanhoidolliset poikkeusluvat 1.12. alkavalle metsästyskaudelle. Kannanhoidollisen metsästyksen pidempiaikainen tavoite on ilveskannan kasvun taittaminen ja kannan tasaisempi jakautuminen.

Poronhoitoalueen eteläpuoliseen Suomeen myönnettiin poikkeusluvat yhteensä 404 ilveksen pyytämiseen. Lupamäärä on sama kuin edellisvuonna. Lupien kohdentamisessa on painotettu alueita, joilla ilveskanta on tihein ja kanta-arvio kasvanut. Tällä perusteella lupamäärä kasvoi Pohjois- ja Etelä-Savon alueilla.

Erityishuomion lupien kohdentamisessa saivat metsäpeurojen vasonta-alueet sekä MetsäpeuraLife -hankkeen siirtoalue.  Metsästyksen suuntaamisen Kainuun peura-alueelle odotetaan myös vähentävän poronhoitoalueelle vaeltavien ilvesten määrää ja porovahinkoja.

Kokonaisuudessaan ilveskannan kasvu on taittunut ja kanta pieneni edellisvuodesta. Luonnonvarakeskus arvioi, että Suomessa elää 2 355–2 495 yli vuoden ikäistä ilvestä.

Poronhoitoalueella ilveksen pyynti on ollut mahdollista 1.10. alkaen. Suomen riistakeskus myönsi ilveksen kannanhoidolliset poikkeusluvat poronhoitoalueelle jo aiemmin syksyllä.

2017-10-23_Ilvesten kannanhoidolliset poikkeusluvat alueittain

Lisätietoja:

Sauli Härkönen, Julkisten hallintotehtävien päällikkö, Suomen riistakeskus

puh. 029 431 2104

Alueiden riistapäälliköt, ks. yhteystiedot

Etelä-Savon alueellinen tiedote

Etelä-Hämeen alueellinen tiedote

Kaakkois-Suomen alueellinen tiedote

Kainuun alueellinen tiedote

Keski-Suomen alueellinen tiedote

Pohjanmaan alueellinen tiedote

Pohjois-Karjalan alueellinen tiedote

Pohjois-Savon alueellinen tiedote

Rannikko-Pohjanmaan alueellinen tiedote

Satakunnan alueellinen tiedote