Siirry sisältöön

Ilveksen metsästys poronhoitoalueella alkaa

Ilvestä voi poronhoitoalueella metsästää kannanhoidollisilla poikkeusluvilla lokakuun 1. päivästä alkaen helmikuun loppuun saakka. Suomen riistakeskus myönsi tänä vuonna yhteensä kuusitoista poikkeuslupaa. Ilveksistä neljätoista voidaan pyydystää Kainuussa, yksi Koillismaalla ja yksi Lapissa.

Poikkeuslupia on painotettu poronhoitoalueen eteläosiin ja erityisesti Kainuuseen, koska ilvesten aiheuttamat vahingot porotaloudelle ovat alueella suuret. Suomen riistakeskus suosittaa, että pyynti kohdistetaan kannanhoidollisessa pyynnissä mahdollisuuksien mukaan poroja tappaviin ilvesyksilöihin.

Luonnonvarakeskus on arvioinut, että ennen metsästyskautta poronhoitoalueella on 100 – 115 ilvestä, jotka ovat yli vuoden vanhoja.  Maa- ja metsätalousministeriö ei ole rajoittanut poronhoitoalueella poikkeuslupien nojalla saaliiksi saatavien ilvesten määrää.

Viime metsästyskaudella poronhoitoalueella pyydystettiin kannanhoidollisilla poikkeusluvilla yksitoista ilvestä.

Poronhoitoalueen ulkopuolella ilveksen kannanhoidollinen metsästys alkaa joulukuun alussa ja kestää helmikuun loppuun asti. Suomen riistakeskus päättää poronhoitoalueen ulkopuolisista poikkeusluvista lokakuun lopulla.

 

Lisätietoja

Härkönen, Sauli

  • Julkisten hallintotehtävien päällikkö
  • 029 431 2104
  • sauli.harkonen@riista.fi