Siirry sisältöön

Ilveksen kannanhoidollinen metsästys päättyi

Ilveksen kannanhoidollinen metsästys päättyi helmikuun lopussa. Saaliiksi saatiin 212 ilvestä. Saalis kasvoi hieman edellistalvesta, jolloin kaadettiin180 ilvestä. 

Suomen riistakeskus myönsi poikkeuslupia yhteensä 242 ilveksen metsästämiseen. Poikkeuslupien käyttöaste oli edellisen metsästysvuoden tasolla (88 %). Talven poikkeukselliset lumiolosuhteet vaikeuttivat ilveksen metsästystä etenkin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Koko maassa esiintyvä ilves on runsaslukuisin suurpetomme. Luonnonvarakeskuksen viimeisimmän kanta-arvion mukaan Suomessa arvioitiin olevan ennen nyt päättynyttä metsästyskautta 1845-1955 vuotta vanhempaa ilvestä. Ilvespentueiden määrä on Luken arvion mukaan viime vuosina ollut 330-370.

Luonnonvarakeskus antaa uuden arvion Suomen ilveskannasta keväällä. Kanta-arvion perustana ovat petoyhdyshenkilöiden Tassu-järjestelmään kirjatut tarkastetut pentuehavainnot. Kaikki suurpetohavainnot voi ilmoittaa suurpetoyhdyshenkilöille, joiden yhteystiedot ovat haettavissa riista.fi-sivun yhteystietohausta.

Ilvesten kannanhoidollisen metsästyksen saalis alueittain 

Lisätietoja: alueiden riistapäälliköt, ks. yhteystiedot