Siirry sisältöön

Hirvieläinten pyyntiluvat myönnetty Etelä-Savoon

Suomen riistakeskuksen Etelä-Savon toimialueelle on myönnetty syksyn metsästyskaudelle 3336 hirven pyyntilupaa ja 712 valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Hirven pyyntilupien määrä pienentyi hieman ja valkohäntäpeuran pyyntilupamäärä kasvoi edellisvuodesta.

Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa aikuisen hirvieläimen tai kaksi vasaa. Osa hirviluvista on niin sanotuissa lupapankeissa, joita käytetään luvansaajien harkinnan mukaan. Pankkiluvat suunnataan tarvittaessa syksyllä havaittuihin hirvitihentymiin tai vahinkoherkille alueille.

Alueellinen riistaneuvosto asettaa tiheystavoitteen kullekin neljälle hirvitalousalueelle. Etelä-Savossa pyynnin jälkeisen hirvikannan keskimääräiseksi tasoksi tavoitellaan 2,5 – 3,0 hirveä 1000 hehtaaria kohden.

– Viime syksynä hirvenmetsästys sujui Etelä-Savossa suositusten mukaisesti. Kahdella hirvitalousalueella jäävä kanta oli tavoitteen mukainen. Viime metsästyskaudella Etelä-Savon alueelta kaadettiin 3 739 hirveä ja 311 valkohäntäpeuraa, riistapäällikkö Petri Vartiainen Suomen riistakeskukselta kertoo.

Hirvenmetsästys alkaa lauantaina 10. lokakuuta. Pelloilta hirviä voidaan ampua syyskuun alusta alkaen.

Lisätietoja

Vartiainen, Petri

  • Riistapäällikkö, Etelä-Savo
  • Riistanhoitoyhdistystoiminnan kehittäminen
  • 029 431 2211
  • petri.vartiainen@riista.fi