Siirry sisältöön

Hae lupaa syksyn ilvesjahtiin Oma riista -palvelussa

Poikkeusluvat ilveksen metsästykseen poronhoitoalueen ulkopuolelle syksylle 2022 ovat haettavissa. Poikkeuslupahakemukset tulee jättää viimeistään 2. lokakuuta Suomen riistakeskuksen sähköiseen lupahakemuspalveluun.

Poikkeuslupahakemukset pyritään ratkaisemaan 24.10. mennessä.

Hakemuslomake on täytettävä huolellisesti. Hakijan tietojen lisäksi hakemukseen kirjataan vaaditut perustelut poikkeusluvalle. Hakemusalue määritellään yksiselitteisesti kartalle piirtämällä tai sanallisesti kuvaamalla esimerkiksi siten, että hakemusalue on kunnan tai riistanhoitoyhdistyksen alue.

Maa- ja metsätalousministeriön lausunnolla olevassa asetuksessa poikkeusluvan ja alueellisen kiintiön nojalla sallittavasta ilveksen metsästyksestä metsästysvuonna 2022–2023 esitetään, että saaliiksi saatujen ilvesten määrä voi olla enintään 320 yksilöä. Määrä on sama kuin viime syksynä.

Suomen riistakeskus ei myönnä samoille alueille päällekkäisiä lupia. Ilveksen metsästyksen poikkeuslupa-alueen on hyvä olla riittävän suuri ja yhtenäinen. Käytännössä poikkeuslupaa on syytä hakea henkilön tai rekisteröityneen seurueen, joka on alueella yhteisesti valittu poikkeusluvan hakijaksi.