Siirry sisältöön

Fabula Outdoor: Metsästys ennen ja nyt

Fabula Outdoor julkistaa mediakanavallaan uuden sarjan, Metsästys ennen ja nyt. Uusi sarja kertoo metsästyksestä monipuolisena harrastuksena. Metsästys on sekä perinteinen että nykyaikainen harrastus. Metsästys ennen ja nyt koostuu kuudesta jaksosta, jotka julkaistaan vuoden 2015 aikana.

Ensimmäinen 13.5.2015 julkaistu jakso kertoo hirvenhaukkukokeesta. Hirvenhaukkukoe on suosittu harrastus syksyisin ja se liikuttaa koiraharrastajia merkittävästi. Kokeita järjestetään Suomessa satoja ja niihin käytetään aikaa tuhansia tunteja. Tässä jaksossa hirvenhaukkukokeen mannekiinina toimii karjalankarhukoira Kuohukorven Missi isäntänsä Tommi Ruokosuon kanssa. Missi on haukkukokeissa erittäin hyvin menestynyt koira eikä Suomesta löydy montaa menestyneempää – jos ketään.

Hirvenhaukkukoe -jakso

Seuraavissa jaksoissa tutustumme esimerkiksi Metsähallituksen perustamiin erähistoriakohteisiin ja metsästyksen tuottamaaan hyvinvointiin. Erähistoriakohteilla Metsähallitus haluaa tuoda esille, että metsästystä on ollut Suomessa satoja vuosia ja metsästyksen merkkejä on näkyvissä monissa paikoissa.

Fabula Outdoor on metsästykseen ja eränkäyntiin keskittyvä mediakananava. Kanava avattiin toukokuussa 2014 ja sen sisältöä on vuoden aikana katsottu kymmeniä tuhansia kertoja. Ensimmäinen Fabula Outdoor sarja on Kuinka pääsen metsästäjäksi. Sarjan seitsemässä jaksossa käydään läpi kaikki vaiheet metsästästäjäksi pääsemisestä, metsästäjätutkinnosta metsälle pääsyyn. Kumppaneina ensimmäisen sarjan tekemisessä olivat muun muassa Suomen riistakeskus, Metsähallitus, Poliisi, Suomen Metsästäjäliitto sekä useita seuroja ja yrityksiä.

Fabula Outdoorin sivut