Metsästysvuoden 2019-2020 osalta valkohäntäpeurajahti on saatu pakettiin. Vuoden kokonaissaaliiksi muodostui n. 60 500 valkohäntäpeurayksilöä, mikä on kaikkien aikojen…
pienet hirvieläimet
Peurahavaintopilotti – pienimuotoinen kokeilu pian käyntiin!
Peurahavaintojen keruuta kokeillaan syksyn hirvijahdissa. Kyseessä on neljän viikon mittainen (13.10.-4.11.2018) kokeilu, jossa kerätään valkohäntäpeurahavaintoja hirvenmetsästyksen yhteydessä. Pilotti…
Millaista palautetta te haluatte?
Tällä hetkellä meillä on valkohäntäpeuran osalta käytössä luotettava ja kattava saalistilasto, sekä SRVA-väen keräämä kolaritilasto. Lisäksi metsästäjät muodostavat…
Nimillä paiskomista
Valkohäntäpeura, valkohäntä, valkohäntäkauris, Laukon peura, peura, metsäpeura, metsäkauris, kauris, pieni hirvieläin ja mitä kaikkia näitä oikein olikaan? Kuten…
Miksi keksiä pyörää uudestaan?
Valkohäntäpeuran kannanhoito tapahtuu lähes täysin luvanhakijoiden oman harkinnan mukaan. Näin tapahtuu etenkin tiheän valkohäntäpeurakannan alueella, haetut valkohäntäpeuraluvat myönnetään…
Riistapäivien antia
Riistapäivät järjestettiin 17-18.1. Rovaniemellä, päivien teemana oli tänä vuonna ”Riista-ala katsoo tulevaisuuteen”. Riistapäivät on vuodesta 1990 lähtien järjestetty…
Metsäkauris tutuksi
Metsäkauris on maamme pienin hirvieläin. Se on levinnyt Suomeen omin voimin Ruotsista Tornionjoen yli ja toisaalta Kaakkois-Suomesta. Sittemmin…
Saalistiedot syyniin
Oma riistaan kirjataan tällä hetkellä hirvieläinsaaliista monenmoista hyödyllistä tietoa. Hirven osalta esimerkiksi merkitään kuntoluokka, ruhopaino, urokselta sarvityyppi, sarvipiikkien…
Roima nippu vastauksia
Metsästäjät keräävät jo nykyisellään paljon tietoa eläinkantojen arvioinnin tueksi, joten täytyy pyrkiä selvittämään millaiset keinot olisivat vähiten kuormittavia…
Havaintoja pienistä hirvieläimistä?
Hirvihavaintokortti on riistakolmioiden ohella huikea menestystarina suomalaisten riistakantojen arvioinnissa. Hirvihavaintokortti on ollut käytössä 1970-luvulta lähtien ja havaintokortin täyttää…