Siirry sisältöön

Uuden metsästäjän pilottikoulutus starttaa Orimattilan riistanhoitoyhdistyksessä 27.6.2022

Uuden metsästäjän pilottikoulutus tarjoaa metsästyksen aikuisiällä aloittaneille mahdollisuuden tutustua metsästykseen ohjatusti.

Yhä useammalla uudella metsästäjällä ei ole aikaisempaa kosketuspintaa harrastukseen eikä mahdollisuutta hankkia metsästäjätutkinnon suorittamisen jälkeen lisää perustaitoja ja -tietoja metsästyksestä.

– Metsästysharrastuksen nuorisotoimintaa tehdään monin paikoin ansiokkaasti, joten nuorilla uusilla metsästäjillä on kohtuulliset mahdollisuudet päästä harrastuksessa alkuun. Metsästyksen aikuisiällä aloittaville tilanne on haastavampi. Kasvaneeseen kysyntään vastataan uuden metsästäjän koulutuskokonaisuudella, Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Marko Mikkola kertoo.

 

Pilottikokonaisuudet käynnistyvät

Uuden metsästäjän koulutusten tavoitteena on tarjota koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia alueen uusille metsästäjille. Pilottikoulutuksissa kehitetään toimivaa koulutuskokonaisuutta.

Piloteissa järjestetään koulutusta muun muassa seuraavista aiheista.

  • Aloitustilaisuus ja metsästysseuratoiminnan koulutus
  • Metsästysammunnan ABC -koulutus
  • Riistanhoitoon tutustuminen
  • Metsästyspäivä

Edellytyksenä osallistumiselle ovat suoritettu metsästäjätutkinto, maksettu riistanhoitomaksu ja vähintään 18 vuoden ikä. Osallistujia otetaan mukaan enintään 12 hlöä/pilotti.

 

Orimattilan riistanhoitoyhdistyksen järjestämä pilottikoulutus

Käynnistyy maanantaina 27.6.2022. Ilmoittautumisaika päättyy 16.6.2022. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä viimeistään 20.6.2022.

Lisätietoa aiheesta ja ilmoittautumiset Riistainfo.fi

 

Lisätietoa:

toiminnanohjaaja Pertti Oksanen, Orimattilan rhy 044 566 4720

 

Yleisesti pilottikoulutuksista:

erikoissuunnittelija Marko Mikkola, Suomen riistakeskus 029 431 2282