Siirry sisältöön

SusiLIFE: Ristiriidoista rinnakkaiseloon – uusia ratkaisuja ihmisten ja villieläinten välisiin konflikteihin – Kansainvälinen seminaari 15.–16.11.2022.

SusiLIFE-hankkeen uutinen

Ihmisen ja villieläinten rinnakkaiselo aiheuttaa erilaisia yhteentörmäyksiä kautta maailman. SusiLIFE-hankkeen järjestämässä seminaarissa etsimme maailmalta ihmisten ja villieläinten välisten konfliktien ratkaisuun hyviä käytäntöjä, joita voisimme soveltaa myös Suomessa.

Vaikka eläinlajit ja niiden käyttäytyminen eroavat toisistaan eri alueilla, muistuttavat ihmisten ja villieläinten väliset konfliktit toisiaan. Usein on kysymys konkreettisista asioista, kuten toimeentulosta, mutta myös turvallisuuden ja hallinnan tunteista.

SusiLIFE-hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on edistää keinoja, jotka auttavat ihmisiä elämään rinnakkain elinvoimaisen susikannan kanssa. Niitä ovat esimerkiksi konkreettisten kotieläinsuojausratkaisujen kehittäminen mutta myös suteen liittyvien pelkojen ja huolien vähentäminen. Rinnakkaiselon onnistumiseksi on tärkeää ymmärtää sekä villieläintä että ihmistä.

Asiantuntijat koolla marraskuussa

Hankkeen asiantuntijat tekevät yhteistyötä kansainvälisten suurpetoasiantuntijoiden ja konfliktitutkijoiden kanssa. Marraskuussa saamme heitä kokoon ainutlaatuisen joukon, kun aiheen tutkijoita osallistuu Espoon Nuuksiossa pidettävään seminaariin.

Seminaarin aloituspäivänä 15.11 on luvassa kiinnostavia esityksiä ihmisten ja villieläinten välisten konfliktien tutkijoilta Iso-Britanniasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista. Kuulemme käytännön oppeja myös Italian, Ranskan, Itävallan ja Slovenian vuoristoalueella toimivalta LIFE WOLFALPS EU-sisarprojektiltamme. Päivän esitykset pidetään englanniksi.

Toisena päivänä 16.11 koolla ovat suomalaiset suurpetoasiantuntijat, jotka kokoavat yhteen ensimmäisen päivän oppeja ja pohtivat Suomen oloihin sovellettavia ratkaisuja. Toisen päivän esitykset pidetään suomeksi.

Tule kuulolle!

Tapahtuma Nuuksiossa on tarkoitettu vain kutsuvieraille, mutta molempien päivien avainpuheenvuorot suoratoistetaan ja esitykset ovat kaikkien kuunneltavissa verkossa. Ilmoittaudu etäosallistujaksi, niin saat linkin esityksiin!

Tiistaina 15.11. avainpuheenvuorot ovat klo 9.00–11.00 sekä 13.00–14.00 ja keskiviikkona 16.11. klo 12.00–13.00. Esityksiä ei tallenneta.

Ohjelmatiedot ja ilmoittautuminen (Lyyti.fi)