Pohjois-Savossa kaadettiin 22 ilvestä ja ilveksen poikkeusluvat kohdennettiin erityisesti ihmisasutuksen tuntumassa liikkuviin yksilöihin. Myönnetyt poikkeusluvat käytettiin kokonaisuudessaan lukuun ottamatta Tervossa pystyyn jäänyttä poikkeuslupaa. Luonnonvarakeskus arvioi Pohjois-Savon vuotta vanhempien ilvesten määräksi ennen kuluvaa metsästyskautta 2018/2019 noin 210–230 ilvestä. Edellisen talven saalismäärä oli 46 ilvestä (2017-2018).
Mahdollisesti pihassa tavattava nälkiintynyt ilves on syytä jättää rauhaan ja ilmoittaa asiasta paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle tai poliisille. Ilveksiä asutuksen piiriin houkuttavien rusakoiden ravintokohteiden, esimerkiksi lintujen ruokintapaikkojen tai rehun rippeiden, poistaminen pihasta vähentää myös ilveksen vierailuja.
Ilveksen ja muiden suurpetojen kanta-arvioiden perustana ovat petoyhdyshenkilöiden tarkastamat Tassu-järjestelmään kirjatut suurpetohavainnot. Suurpetohavainnoista voi ilmoittaa riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajalle tai suurpetoyhdyshenkilölle. Heidän yhteystietonsa löytyvät Suomen riistakeskuksen riista.fi -sivuilta https://riista.fi/riistahallinto/yhteystiedot/yhteystietohaku/ Lisäapua suurpetojen jälkihavaintojen tunnistamiseen löytyy www.suurpedot.fi ja tietoa suurpetojen määristä www.riistahavainnot.fi -sivustoilta.
Maa- ja metsätalousministeriö määrää vuosittain kannanhoitoalueittain kiintiön, jonka puitteissa riistahallinnolla on mahdollisuus ilveksen poikkeuslupia myöntää. Kuluneelle metsästyskaudelle Pohjois-Savolla oli mahdollisuus 23 kannanhoidollisen poikkeusluvan myöntämiseen ilveksen rauhoituksesta. Lupia haettiin yhteensä 103 ilveksen kaatamiseen. Ilveksen metsästysaika on joulukuun alusta helmikuun loppuun. Naaras, jota vuotta nuoremmat pennut seuraavat on rauhoitettu.