Siirry sisältöön

MMM: Pohjois-Suomen hirvenmetsästystä esitetään aikaistettavaksi lumisten talvien vuoksi

Maa- ja metsätalousministeriö esittää metsästysasetukseen muutosta, jonka mukaan hirvenmetsästys voisi jatkua Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kiimarauhoituksen jälkeen jo lokakuun ensimmäisestä lauantaista lähtien. Valkohäntäpeuran ja metsäkauriin metsästyksessä sallittaisiin puolestaan koiran käyttö myös 1. ja 15. helmikuuta välisenä aikana. Lausuntoaika esityksistä jatkuu 7.8.2020 asti.

Aikainen talvi ja vaikeat lumiolosuhteet ovat haitanneet viime vuosina hirvenmetsästystä Pohjois-Suomessa. Metsästysajan aientamisen tavoitteena olisi parantaa alueen hirvikannan hallinnan edellytyksiä. Muutosesitys perustuu Valtakunnallisen riistaneuvoston esitykseen.

Koirametsästysajan pidentäminen valkohäntäpeuran ja metsäkauriin metsästyksessä tehostaisi puolestaan näiden voimakkaasti runsastuneiden lajien metsästystä ja parantaisi koirametsästyksen mahdollisuuksia. Metsästäminen koiran kanssa tulee kuitenkin toteuttaa niin, ettei saaliseläintä rasiteta tarpeettomasti esimerkiksi jää- ja lumiolosuhteet ja ilmanlämpötila huomioiden.

Lausuntopyyntö, luonnos valtioneuvoston asetukseksi ja perustelumuistio löytyvät osoitteesta mmm.fi/lausunnolla

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä: 
erityisasiantuntija Jussi Laanikari, p. 040 733 6229, etunimi.sukunimi@mmm.fi