Siirry sisältöön

Hirvieläinten pyyntiluvat Satakunnassa

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty tulevalle metsästyskaudelle pyyntilupia 2631 kpl hirvelle, 14487 kpl valkohäntäpeuralle ja 79 kpl kuusipeuralle. Yhdellä pyyntiluvalla voidaan kaataa yksi aikuinen hirvieläin tai kaksi vasaa.

Hirvilupien määrä ennallaan

Hirven osalta myönnetty kokonaislupamäärä on samalla tasolla kuin edellisellä metsästyskaudella. Luonnonvarakeskuksen keväällä julkaiseman arvion mukaan hirvikanta on Satakunnan toimialueella nyt tavoitetasossa, ja metsästyksen tavoitteena onkin pitää hirvikanta nykyisellään. Osa myönnetyistä luvista on tarkoitettu ns. pankkiluviksi, jotka on mahdollista ottaa käyttöön mikäli jahdin yhteydessä osoittautuu että hirviä on arvioitua enemmän.

Valkohäntäpeuralle jälleen ennätysmäärä lupia

Valkohäntäpeuran pyyntilupamäärä nousi Satakunnan toimialueella noin 22 prosenttia edelliseen kauteen verrattuna. Valkohäntäpeuroja on kaadettu viime vuosina ennätysmäärin, mutta Luonnonvarakeskuksen keväällä antaman arvion mukaan kannan kasvu on edelleen jatkunut. Edellisellä metsästyskaudella pyyntilupia käytettiin toimialueella noin 10 000 kpl, joten nyt myönnetty lupamäärä antaa mahdollisuuden huomattavasti viime kautta suurempaan saalismäärään.

Peurajahtiin heti syyskuussa

Hirvieläinten vahtimalla tapahtuva metsästys on nykyisin mahdollista aloittaa syyskuun alusta. Riistakeskus suosittelee, että etenkin valkohäntäpeurojen metsästys aloitettaisiin kolarien ehkäisemiseksi ja kaatotavoitteiden saavuttamiseksi täydellä teholla heti kauden alussa.

 

Lisätietoja:

riistapäällikkö Antti Impola

antti.impola@riista.fi

puh. 029-4312321.

 

riistasuunnittelija Reima Laaja

reima.laaja@riista.fi

puh. 029-4312322.