Siirry sisältöön

Riistametsien superviikko

Kuluva viikko on todellinen riistametsänhoidon superviikko. Viikonloppuna järjestetään Metsämessut, joiden Biotalousosastolla on mukana myös Suomen riistakeskus. Messuteemana meillä on tietenkin riistametsät.

Messuilla on iso joukko Riistakeskuksen asiantuntijoita, jotka ovat vastaavat riistametsänhoitoa koskeviin kysymyksiin. Tulkaa rohkeasti juttelemaan. Messuilla voi myös arvuutella, kuka Biotalousosaston väestä oikeastaan onkaan Riistametsänhoitaja? Riistametsänhoidon linkitystä biotalouteen on pohdittu biotalous.fi -sivustolla.

Ennen messuviikonloppua ehtii vielä tapahtua paljon.

Tänään on riistametsänhoidon uusien videoiden virallinen julkistuspäivä. Videot löytyvät www.riistametsa.fi –sivulta. Käykää katsomassa!

dsc_0114
Videoiden kuvaukset toteutettiin aiemmin syksyllä.

Riistametsänhoidon videot tiivistävät riistametsänhoidon pääperiaatteet ja konkretisoivat sen käytännön toteutusta. Videot on tarkoitettu kaikille metsänhoidosta, luonnonhoidosta tai riistan elinympäristöistä kiinnostuneille. Niistä löytyy vinkkejä metsänhoidon menetelmien hienosäätöön jokaiselle metsäammattilaiselle ja metsänomistajalle.

Suomen Metsäsäätiön on videoiden päärahoittaja. Metsäsäätiö onkin ollut korvaamaton apu riistametsänhoidon edistämisessä. Videoprojekti ei ole ensimmäinen hanke, jota Metsäsäätiö riistametsänhoidon saralla tukee. Se on jatkoa vuonna 2015 toteutetulle riistametsänhoidon viestintäkampanja KIRI:lle.

Suomen Metsäsäätiön rahoitus kerätään puukaupan yhteydessä vapaaehtoisella menekinedistämismaksulla. Puukauppaa tehdessä kannattaakin muistaa lahjoittaa koko alaa kehittävään työhön.

Videoiden ja Messujen lisäksi riistametsänhoito on esillä torstaina järjestettävillä Metsäpäivillä, jossa keskustellaan eri metsänhoito-ohjeista.

Siinä on säpinää yhdelle viikolle!