Siirry sisältöön

Ensimmäinen paketti avattu

Riistametsänhoitaja sai ensimmäisen joululahjan etuajassa. Kuluvalla viikolla julkaistiin kauan odotettu Riistametsänhoidon verkkokurssi. Kurssiin pääsee tutustumaan Suomen riistakeskuksen koulutusportaalissa.

Kurssille on ollut kova kysyntä. Viimein Riistakeskus pystyy tarjoamaan tiedonjanoisille riistametsänhoidon perusteet sisältävän koulutuspaketin.

Kurssi on maksuton ja kaikille avoin. Kurssin suorittaminen ei vaadi kirjautumista tai erikoisohjelmia. Tarvitaan vain nettiselain ja pari tuntia aikaa.

Verkkokurssin pääkohderyhmä ovat metsäammattilaiset ja metsäalan opiskelijat. Materiaali soveltuu myös aktiivisille maanomistajille ja muille kiinnostuneille. Kohderyhmästä johtuen kurssista ei ole karsittu kaikkea ammattitermistöä.

wp_20160213_003

Koulutusmateriaali toteutettiin Riistametsänhoidon edelläkävijät –hankkeessa. Ilman aktiivisia Edelläkävijöitä kurssista ei olisi saatu näin hyvää pakettia. Nyt kokonaisuus on useaan kertaan testattu metsäammattilaisilla. Edelläkävijöiden avulla kurssi saatiin koekäyttöön Mhy Lakeuteen, L&T Biowattiin ja Tornatoriin. Koekäyttäjien palaute oli korvaamatonta. Heidän joukossaan oli toimihenkilöitä, metsureita ja koneurakoitsijoita.

Ihminen on perso kehuille. Riistametsänhoitajan syksyn pelasti koekäyttäjiin kuulunut koneurakoitsija Itä-Suomesta. Innokkaaksi pyyn metsästäjäksi paljastunut konekuski kommentoi kurssia: ”Selkokieltä, jota maallikkokin ymmärtää”. Tämän parempaa kehua ei Riistametsänhoitaja olisi voinut toivoa.

Kurssiin kannattaa tutustua vaikka joulun välipäivinä. Konkarikin voi saada materiaalista uusia oivalluksia!