Siirry sisältöön

Opiskelun aika!

Metsästyskausihan ei missään vaiheessa lopu, toisinaan pyydettäviä lajeja vain on hieman vähemmän. Nyt on tällainen hiljaisempi hetki jahtihommien puolesta, joten on hyvää aikaa opiskella. Valkohäntäpeurasta tuli jo marraskuussa 2017 uutta koulutusmateriaalia vihkosen ja julisteiden muodossa.

Nyt nämä julisteet ja vihot ovat lähteneet liikenteeseen painettuina versioina. Tällä hetkellä Suomen riistakeskuksen eri alueilla on käynnissä riistanhoitoyhdistysten neuvottelupäivät, joilla materiaalia jaetaan. Riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajilla on tätä materiaalia jaossa metsästysseuroille. Julisteita seurat voivat ripustaa metsästysmajan seinälle ja sieltä opiskella valkohäntäpeuran biologiasta ja valkohäntäpeuran metsästysverotuksesta. Vaikka vihko on nimetty metsästyksenjohtajan perustaidot paketiksi, on siellä aivan kaikille käyttökelpoista tietoa. Lopulta juuri jokainen metsästäjä omalta osaltaan vaikuttaa siihen, miltä seuran ja koko rhy:n metsästysverotus näyttää.

Vihkonen on viety Suomen riistakeskuksen koulutusportaalissa helposti opiskeltavaan kurssimuotoon. Sisältö löytyy sekä suomeksi että ruotsiksi. Esimerkiksi pääsiäisenä saattaisi hyvinkin olla lomailun ohessa aikaa oppia uutta seuraavaa metsästyskautta silmällä pitäen!

Voit myös testata kuinka hyvin osaat määrittää hirvieläinten lajin, iän ja sukupuolen.